Zeleni savez dao podršku Zoranu Milanoviću

PRIOPĆENJE JOSIPA-ANTONA RUPNIKA
Zeleni savez na čijem je čelu Josip-Anton Rupnik dao je podršku Zoranu Milanoviću na predstojećim izborima, a za tu odluku je obavijestio SDP i njegovog predsjednika Daviora Bernardića, priopćenje Rupnika u cijelosti prenosimo:

"Kako se približavaju izbori za predsjednika države želimo, da se obavijesti javnost, da naša stranka će na izborima podržati kandidaturu gosp. Zorana Milanovića. Molimo vas, da obavijestite javnost i isto tako pozivamo sve građane u zemlji, koji podržavaju Zelene, a posebno želimo pozvati predstavnike ekoloških udruga, da se priključe našem prijedlogu, Zelena politička opcija rapidno raste u Europi, a dokaz su bili parlamentarni izbori za EU, a želimo naglasiti i uspjeh naših kolega u Austriji na izborima.

Nekad smo veoma dobro surađivali s SDP-om za vrijeme gospodina Račana, kada smo krajem 1998. godine uoči parlamentarnih izbora formirali FORUM ZA SOCIJAL DEMOKRACIJU, kojeg su činile pet najvećih sindikalnih organizacija u zemlji i stranke: Primarsko-goranski savez, Slavonsko-baranjska hrvatska stranka, SDP i mi Zeleni. Predlažemo, da se razmisli o sličnom prijedlogu, jer pred vratima su nam parlementami izbori i treba HDZ-u reći, da ovako se Hrvaska ne može više voditi. Kako mediji nisu nama skloni, jer se borimo za zaštitu prirode i okoliša, kako bi sačuvali našu zemlju za buduće generacije, a ne sadašnjim kriminalcima, koje štiti sadašnja vlast, predlažemo vam, da ovaj naš stav objavite u tiskovnim i elektronskim medijima u zemlji."

(REX)

Facebook komentari