Zelena Istra: Povjerenik za informiranje utvrdio nezakonito postupanje Grada Pule

NALOŽENO GRADU PULI DA PRODULJI JAVNU RASPRAVU
'Povjerenik za informiranje naložio je Gradu Puli da produlji javnu raspravu o prijedlogu Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada jer savjetovanje u trajanju od samo 10 dana predstavlja kršenje zakona. Grad Pula se na ista upozorenja Zelene Istre od 8. siječnja oglušio', kako su priopćili iz Zelene Istre.

Prenosimo cjelovito priopćenje Zelene Istre:

'Grad Pula se često isprazno hvali transparentnošću, dok u stvarnosti učestalo krši zakon koji uređuje to područje. Tako je Povjerenik za informiranje utvrdio da Grad Pula  krši Zakon o pravu na pristup informacijama  i na druge načine  pa je u istom dopisu pozvao Grad Pulu da "postupanje u provedbi savjetovanja s javnošću uskladi  s odredbama članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama, na način da:

- produlji provedbu savjetovanja za Odluku o načinu pružanja  javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na 30 dana, odnosno do 5. veljače 2018.; - ubuduće za sva savjetovanja organizira trajanje od 30 dana;  - otkloni tehničke poteškoće na stranici http://www.pula.hr/hr/e-usluge/ekonzultacije/zavrseneekonzultacije/; - donese Plan savjetovanja za 2018. godinu i redovito ga ažurira;  - da za akte za koje još nije objavljeno izvješće o provedenom savjetovanju to učini."

U međuvremenu smo utvrdili da je i Općina Sveta Nedelja prekršila Zakon organiziravši za prijedlog svoje Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada javnu raspravu u trajanju samo od 12. do 21. siječnja te ih ovim putem pozivamo da rok za savjetovanje usklade sa zakonom i produlje na 30 dana', stoji u priopćenju pristiglom iz Zelene Istre. (Rex)

Facebook komentari