Zdravo čišćenje organizma nakon blagdana

NA PULSKOJ TRŽNICI PRONAĆI ĆETE NAJBOLJE NAMIRNICE ZA DETOKSIKACIJU
Blagdani nam donose užitke u hrani ali i nešto manje ugodne 'postblagdanske' trenutke. Zbog prevelike količine (masne) hrane, šećera i alkohola javljaju se poteškoće s probavom, želucem, kožom i kilama. Tijelo je potrebno osloboditi od nakupljenih toksina, vratiti mu energiju te ga vratiti u njegovu prirodnu rutinu i harmoniju.

Čišćenje organizma ili detoksikacija dva su sinonima kojima označujemo proces uklanjanja štetnih tvari iz organizma.

Prehranu treba bazirati na svježem voću i povrću ili onom kuhanom na pari, kratko pirjanom na malo maslinovog ulja uz izbjegavanje pečenja i prženja.

Pokušajte izbjegavati sol i jake začine, a u prehranu svakako uključite i orašaste plodove kao izvor zdravih i tijelu neophodnih masnoća.

Za čišćenje organizma izuzetno je važan i unos tekućine; poželjno je piti puno vode, ali ne tijekom obroka niti neposredno poslije. U vodu se može dodati iscijeđeni sok od limuna. Uz vodu, odličan su izbor sokovi od voća i povrća.

I naravno, ne zaboravite kretanje. Dovoljna je i lagana fizička aktivnost poput odlaska na pulsku tržnicu na kojoj možete pronaći veliki izbor svježih i zdravih namirnica kao što je zeleno, lisnato povrće, ali i raznih vrsta voća, odnosno svega onoga što će vam pomoći u postblagdanskoj detoksikaciji organizma!
(REx/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari