Završeni ‘‘14. Dani mladog maslinovog ulja’’ u Vodnjanu

Završeni ‘‘14. Dani mladog maslinovog ulja’’ u Vodnjanu-92624

VIDIMO SE 2019. NA JUBILARNIM 15. DANIMA
Pod šatorom koji se prostire na više od 1700 m² održao se i danas cjelodnevni gastro-show koji okuplja najbolje kuhare i chefove iz Istre i Kvarnera. Od 11 sati započelo se s predstavljanjem kulinarskih umijeća profesora i učenika ugostiteljskih škola iz Istre. Uslijedilo je kuhanje gostiju iz Dalmacije a predstavili su show cooking program pod nazivom Ća to kuhaju Boduli. Nastup chefa Marija Čepeka zagrijao je brojnu publiku koja se sakupila ispred velike kuhinje manifestacije.

Dragan Jovanović i Gastro klub Pula održali su male kuharske edukacije, a održan je i ''Cooking show'' by Deniz Zembo.

Posjetitelji su mogli uživati i u predstavljanju Pubske gastro scene gdje su mogli degustirati neke nove gurmanske ideje. Od 19 sati održalo se i predstavljanje teme Istra EKO regija koja donosi gastronomiju kao vrlo važan alat u valorizaciji ekoloških proizvoda Istre.

Ne propustite degustirati Austrougarsku gastronomiju reinterpretiranu u sklopu projekta Key Q+, a koju predstavlja chef Robert Perić. Možete na licu mjesta vidjeti kako se jelo u Istri prije 100 godina, ali naravno, prilagođeno ukusima i željama gastroljubaca današnjice.

Od Edukativnih programa, održano je predstavljanje programa osposobljavanja za poslove sommeliera maslinovog ulja, koje su u POU Vodnjan održali Sandro Manzin, prof. i dr. sc. Marin Krapac.

U 20 sati zatvorena su vrata manifestacije i samo možemo reći: ''Vidimo se 2019.''

(rex)