U VELJA?I SE NASTAVLJA EDUKACIJA KUHARA I KONOBARA
Tijekom listopada i studenog, na ?etiri lokacije, u Tisnom, u Brodskom Stupniku, u Lovranu i Puli, održane su sommelierske radionice. Sommelierske radionice su organizirane kao dio projekta Eno gastro klaster Nacionalne Udruge OMH u suradnji sa Hrvatskim sommelier klubom. Projekt Eno gastro klastera u sklopu kojeg su se radionice održale, sufinanciran je od strane MMTPR i USAID-a. Za program Eno gastro klastera zadnje dvije godine MMTPR je izdvojilo 360.000 kuna, a USAID 100.000 kuna, što ?e omogu?iti i organizaciju druge razine te?aja za sommeliere. Najavljeno je da ?e se nastaviti provedba projekta, edukacija ?lanova Udruge i vrlo uspješna suradnja sa Hrvatskim sommelier klubom te organizacija sommelierskih te?ajeva druge razine. Provedba se planira u velja?i. Nacionalna Udruga OMH pokrenula je projekt „Eno gastro klaster OMH“ s ciljem podizanja konkurentnosti svojih ?lanova i razvoja obiteljskih hotela sa hrvatskim identitetom kao najtraženijeg proizvoda na svjetskom turisti?kom tržištu iz RH. Projekt Eno gastro klaster je vrlo važan projekt Udruge OMH koji za cilj ima podizanje kvalitete eno gastro ponude svakog ?lana i Udruge kao brenda sa naglaskom na Hrvatsku autenti?nost iz svake regije. Afirmacijom eno gastro ponude temeljene na autenti?nim jelima od prirodnih namirnica pove?ati ?emo dodanu vrijednost i konkurentnost obiteljskih hotela što je jedan od osnovnih ciljeva Udruge kao organizacije. Sommelierske radionice koje su se održale dio su druge faze projekta koja obuhva?a edukaciju kuhara i konobara u pripremi i serviranju jela, njihovom sljubljivanju s lokalnim vinima i interpretaciju. (P.A.)