Završio međunarodni skup GSMA WAS#8 u Rovinju

PRIJE ROVINJA BIO DUBAI, SAD SLIJEDI KUALA LUMPUR
5G, internet stvari (IoT), SMS nove generacije (RCS), raznolikost na radnom mjestu po pitanju roda, dobi, kulture i drugoga, potreba za stalnom inovacijom i izazovi u svijetu roaminga bile su tek neke od tema međunarodnog skupa GSMA WAS#8, koji je u četvrtak završio u Rovinju.

Priređen u režiji domaće IT tvrtke Infobip i međunarodnog udruženja mobilnih operatera (GSMA), u Rovinj je doveo predstavnike više stotina telekoma iz svih krajeva svijeta, i s njima povezanih kompanija. S gotovo 1400 okupljenih direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga, bio je to po mnogima najjači globalni poslovni skup ovakve vrste ikada održan u Hrvatskoj.

Stara tvornica duhana tim je povodom preuređena u moderni izložbeni i konferencijski prostor s 50-ak štandova i zatvorenih punktova za sastanke, ali i otvorenih prostora za poslovni networking.

-Regulativa koja kaska za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi danas suočavaju, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama, rekao je na skupu Dave Gannon, potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu.

-Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj na ekosistem danas imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Infobip je tu sigurno među predvodnicima, i veseli nas što ćemo i u idućim godinama biti u prilici utjecati na neke od glavnih IT i telekom trendova na globalnoj razini, komentirao je po završetku skupa Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu.

Pod okriljem GSMA WAS#8 je održan niz poslovnih zabava širom Istre. Na onoj središnjoj u pulskoj Areni, održanoj u utorak, nastupio je duo 2CELLOS.

Na sjednici vodstva WAS skupine najavljeno je skorašnje povlačenje Grega Jonesa iz američkog AT&T-ja smjesta predsjedavajućeg, nakon isteka mandata. Kao kandidatkinja za njegovu nasljednicu se uz ostale spominje Kathleen Leach iz američkog Sprinta.

Priznanja i poklone za uspješnu organizaciju u četvrtak su od Jonesa preuzeli Infobipovci Sabina Cerovac, voditeljica tima za konferencije i Darko Blažok Broz, stručnjak za marketing u telekomunikacijama. Blažok je zahvalio delegatima na dolasku u Rovinj, istaknuvši zasluge svih timova koji su proteklih mjeseci radili na organizaciji.

U suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i AZRRI-jem su usporedo s okupljanjem promovirani autohtoni lokalni proizvodi. Službeni hotelijer skupa je bila rovinjska Maistra, a održan je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions koji se održavaju dvaput godišnje. Prethodno, sedmo izdanje je održano u Dubaiju, a nakon Rovinja događaj seli u malezijski Kuala Lumpur.

(REX)

Facebook komentari