Zatvaranje prometa zbog biciklističke utrke ‘‘Tour of Croatia’’

DONOSIMO POPIS CESTA I VRIJEME U KOJE ĆE ISTE DANAS BITI ZATVORENE
Tour of Croatia – Race through the natural beauty 2016. koja se održava od 19. do 24. travnja, etapna je međunarodna profesionalna biciklistička utrka, u kojoj sudjeluje 21 profesionalna ekipa s po osam natjecatelja.

Utrka se odvija u šest etapa, od kojih je prva započela u utorak, 19. travnja u Osijeku, dok zadnja etapa kreće u nedjelju, 24. travnja u Toplicama Sveti Martin na Muri, a završava u Zagrebu.
Na području Istre vozi se peta etapa u subotu, 23. travnja, od Poreča do Umaga, i to na slijedećoj trasi: Obala Maršala Tita – Ulica Karla Huguesa – skretanje lijevo u Ulicu Županije Somogy – skretanje desno u Vukovarsku ulicu – kružni tok, treći izlaz – državna cesta D 75 – kružni tok, treći izlaz prema mjestu Veli Maj – kružni tok, drugi izlaz spajanje na državnu cestu D 75 (Tar, Novigrad, Dajla) – u mjestu Karigador skretanje desno prema mjestu Fiorini do mjesta Brtonigla – skretanje lijevo prema mjestu Kršete – Materada – Juricani – Petrovija – Fnida – kružni tok, drugi izlaz – Ulica Joakima Rakovca – kružni tok, drugi izlaz u Ulicu Edoarda Pascalia – skretanje lijevo u Trgovačku ulicu – skretanje desno u Ulicu Dante Alighieria.

Zbog održavanja biciklističke utrke, u subotu će na snazi biti zabrane i ograničenja u prometu, kako slijedi:

- od 13:45 sati biti će zatvorene prometnice u Gradu Poreču te dionica državne ceste D75 Poreč-Tar - Novigrad
- od 14:00 sati biti će zatvorena za promet dionica državne ceste Novigrad-Dajla, preko naselja Fiorini do Brtonigle
- od 14:00 sati biti će zatvorena za promet dionica državne ceste D303, od Brtonigle preko naselja Kršete-Juricani – Petrovija – Umag

Navedena vremena zatvaranja prometa su okvirna i njihovo vrijeme zatvaranja ovisi o tijeku utrke, odnosno procjeni sigurnosti  za koje vrijeme će biti potrebno zatvoriti promet, s time da će odmah po prolasku zadnjih biciklista, promet biti pušten za vozila tamo gdje to bude moguće.

Očekivani početak manifestacije je u 14:15 sati sa startom u Poreču i završetkom manifestacije u cca 16:00 sati s ciljem u Umagu.

Za razliku od uobičajenih biciklističkih utrka, ovdje se radi o biciklističkom kronometru na kojemu sudjeluje 21 ekipa, koje startaju u skupini od 8 biciklista u razmaku od 3 minute, a za to vrijeme cesta mora biti u potpunosti zatvorena za promet te neće biti moguće prometovanje vozila na spomenutim dionicama cesta, osim za vozila organizatora, osiguranja i hitnih službi.

S tim u svezi, pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, da prilagode aktivnosti privremenim zabranama i ograničenjima na cesti, odnosno one koji  se zateknu na pravcu održavanja biciklističke utrke upozoravamo da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba temeljem ovlaštenja u organizaciji (redara), koji će biti raspoređeni duž cijele trase održavanja manifestacije i zapriječiti promet vozila u smjeru održavanja manifestacije te upućivati promet zaobilaznim pravcima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Organizacijskom odboru Tour of Croatia, putem e-mail:office@tourofcroatia.com, telefon 098-425 693.
(Rex)

Facebook komentari