Zatvaraju se vanjska sportska igrališta u Puli

ZBOG NE PRIDRŽAVANJA MJERA OD STRANE GRAĐANA, PULA SPORT PRISILJEN JE ZATVORITI IGRALIŠTA
S obzirom na to da i nakon proglašenja epidemije u Hrvatskoj uzrokovane pojavom koronavirusa i zaštitnih mjera koje su donesene u Istri a potom i u cijeloj Hrvatskoj, još uvijek ima građana koji se ne pridržavaju navedenih mjera te se i nadalje okupljaju na otvorenim sportskim igralištima na području grada, iako je zabranjeno svako javno okupljanje koje uključuje više od pet osoba, Pula Sport d.o.o. prisiljen je privremeno ograničiti i zatvoriti vanjska sportska igrališta u Puli, gdjegod je to moguće.

Unatoč restriktivnim mjerama koje su uvedene kako bi se maksimalno smanjili svi društveni kontakti i okupljanja, a sve kako bi spriječili daljnje širenje virusa, nažalost ima građana koji još uvijek nisu shvatili ozbiljnost situacije i svojim ponašanjem svjesno riskiraju svoje zdravlje i zdravlje ostalih građana. Zato smo dužni intervenirati i privremeno fizički zatvoriti sportska igrališta gdje god je to moguće.

"Ovim putem, još jednom molimo građane da se pridržavaju mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Istarske županije te posebno apeliramo na roditelje da ne puštaju djecu da se okupljaju i druže već da im privremeno ograniče socijalne kontakte, a sve kako bi svi zajedno pridonijeli uspješnijoj borbi protiv pandemije Covida-19."

Ako se i nadalje nastavi okupljanje osoba, a posebno na onim javnim igralištima koje je nemoguće fizički zatvoriti, bit ćemo primorani obavijestiti nadležne službe o kršenju mjera.

(REX)
 

Facebook komentari