Zapušten i napušten Verudela Art park

KOŠNJA TRAVE NA LOKACIJI VEĆ U SRIJEDU, 20. SVIBNJA
Danas smo u šetnji po Verudeli posjetili i Verudela Art park, koji je očito zbog "koruna" virusa obrastao u travu i nisko raslinje, tako da ni malo ne liči na ono što je bio u prvobitnoj najavi. 

Kao što znamo, Grad Pula, Arena Hospitality Group i Turistička zajednica Grada Pule, u cilju oplemenjivanja i obogaćivanja turističke ponude Pule trajnim vrijednostima iz domene suvremene likovne umjetnosti, u suradnji s više partnera i osam umjetnika, realizirali su uređenje ovog tada sasvim novog interaktivnog prostora. 

Kada je park otvoren, 7. lipnja 2019., bilo je očito da će mu trebati vremena da se zazeleni i da se priroda i skulpture i instalacije iz parka sljube, jer je otvorenje održano na zemljanoj površini. U slijedećih godinu dana na uljepšavanju prostora nije puno urađeno, pa sada umjesto lijepe zelene travice, raste nisko raslinje i neugledna trava uz gomilu korova. 

Na naš upit, iz Grada Pule smo dobili obavijest da je TZ Pula u kontaktu s Arena Hospitality Group d.d. dogovorila košnju na predmetnoj lokaciji već sutra.

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari