Započeo četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival

FESTIVAL TRAJE DO SUBOTE, 17. KOLOVOZA
Od 15. do 17. kolovoza Grad Pula je po četvrti put domaćin Međunarodnog Pula Jazz Festivala i tako se pridružuje europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina.

Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, uz podršku lanca hotela Arena Hospitality Group, aviokompanije Red Wings, TZ Grada Pule i Grada Pula.

Tri romantične noći u srcu turističke sezone bit će ispunjene prefinjenim zvucima jazza, bluza i soula. Sjajna glazba, koju će izvoditi vrhunski, svjetski poznati glazbenici iz Slovenije (Goran Bojčevski, Matjaž Mikuletić), Estonije (Alfa Collective), Rusije (Oleg Kireyev), Amerike (Nicolas Bearde, The American Music Project, Keith Javors) i Italije (Bepe Aliprandi), najbolja su pozivnica za sve ljubitelje jazza.

Publika će i naredna dva dana imati prilike uživati uz maestralne instrumentaliste i soliste, koji u svojim nastupima unose nove, posebne, za njih karakteristične crte u jazz glazbu stvarajući podžanrove, prikazujući kako na nov način i suvremeno mogu zvučati poznati hitovi, kako se isprepliću i u jednu simfoniju spajaju najrazličitiji glazbeni stilovi, tradicionalno i moderno.

IV. Međunarodni pulski Jazz Festival odvija se u predivnom ljetnom atriju Doma Hrvatskih Branitelja, a početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20 sati.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari