Započele pripreme za premještanje spomenika na Vidikovcu

RADOVI PREMJEŠTANJA SPOMENIKA ĆE SE OKONČATI ZA TJEDAN DANA NAKON ČEGA KREĆU RADOVI IZGRADNJE KRUŽNOG TOKA
Današnje sunčano vrijeme bilo je idealno za početak priprema za premještanje Mocennijevog spomenika, postavljenog 1970. godine na Vidikovcu, kao predradnja građevinskim radovima izgradnje rotora na raskrižju Voltićeve i Rizzijeve ulice. Premještanje će se izvršiti sukladno projektu koji je izrađen u suradnji s autorom, na poziciju 20-ak metara od postojeće, unutar iste zone u odnosu na prometne površine. Radove vrši izvođač koji je dobio posao i na izvođenju radova na izgradnji rotora, Cesta d.o.o..

Trenutno se vrše radovi na dijelu gdje će se postaviti 100-tonska dizalica koja će premjestiti spomenik, budući da dizalica mora imati adekvatnu podlogu za potpunu stabilnost. Ujedno će se na tom dijelu naknadno nalaziti i sam kružni tok.

Desetak metara niže gradi se novi temelj, postolje za spomenik. U prvoj fazi postavljen je prvi sloj asfalta, dok se trenutno radi na postavljanju čeličnih rešetki, armature za novi sloj asfalta.

Radovi premještanja spomenika planiraju se okončati u roku od tjedan dana, nakon čega slijede 150-dnevni radovi rekonstrukcije raskrižja Rizzijeve i Voltićeve ulice – izgradnja kružnog raskrižja i 2 autobusna ugibališta, a što će, nastavno na već izgrađeni kružni tok na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, te izgradnju rotora na raskrižju Rizzijeve i Ulice Prekomorskih brigada, dodatno utjecati na veću sigurnost i protočnost prometa u tom dijelu grada.

(REx/ST/MA)

Facebook komentari