Zaklada Istra: Javni poziv za Filantropski Fond Istre

PREDSTAVLJENA I BROŠURA O KORPORATIVNOJ FILANTROPIJI
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva pokreće filantropski fond pod nazivom "Filantropski fond Istre". Namjera je okupiti sve zainteresirane tvrtke i obrtnike, neovisno o veličini, koji su svjesni važnosti korporativne filantropije i koji žele biti društveno odgovorni, da doniraju sredstva u skladu sa svojim mogućnostima u zajednicu na promišljen i organiziran.

Sredstvima iz "Filantropskog fonda Istre" - Zaklada će., svake godine putem javnog natječaja, financirati organizacije civilnog društva koje će osmisliti kvalitetne aktivnosti i projekte u zajednici, a za širu zajednicu. Zaklada natječaje raspisuje na javan i transparentan način, po unaprijed definiranim procedurama, a samo programiranje pojedinog natječaja, uvjete, kriterije i tematsko područje , provodit će se zajedno sa članovima Fonda.

Isto tako, Zaklada će pružati stručnu i informativnu pomoć dobitnicima financijskih sredstava te nadgledati provedbu projekata na terenu i putem završnih izvješća.

Financirani projekti doprinijeti će razvoju lokalne zajednice, rješavanju javnih problema, potaknut će stanovništvo da bude aktivno te da se uključi u projektne aktivnosti, ali će potaknuti i volontiranje, bolju komunikaciju lokalne zajednice, suradnju javnog, poslovnog i civilnog sektora te kroz projekte ostvariti i konkretne rezultate.

Zainteresirani poslovni subjekti mogu se na Javni poziv javiti od DANAS 20. ožujka do 30. travnja na: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr, i to ne samo putem doniranja financija, već i donacijom znanja, usluga - recimo transporta ili volontiranja djelatnika.

Upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan danas je u prostorima HGK ŽK Pula ujedno i predstavil brošuru "Korporativna filantropija", čija je i izdavačica, uz autoricu teksta doc.dr.sc. Kristinu Afrić Rakitovac sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Jasnu Jaklin Majetić, predsjednicu HGK Županijske komore Pula.

(J. Vitasović/ Manuel Angelini)
 

Facebook komentari