Zahvaljujući SDP-ovom amandmanu bujski roditelji će plaćati vrtić 25% jeftinije!

AMANDMAN SDP-a BUJE: JEFTINIJI VRTIĆ DO KRAJA TEKUĆE PEDAGOŠKE GODINE
U cijelosti prenosimo priopćenje potpredsjednice Gradskog vijeća Buja i predsjednice Kluba vijećnika SDP-a, Bojane Puzigaće:

"Zbog nepredviđenih radova na rekonstrukciji i dogradnji hrvatskog i talijanskog dječjeg vrtića u 2019. godini, a tijekom koje su roditelji i djeca pretrpjeli štetu o kojoj smo u nekoliko navrata glasno upozoravali na Gradskom vijeću Grada Buja i u javnosti, zahtijevali smo od gradske uprave besplatan vrtić za svu djecu.

Takav je zahtjev odbijen uz obrazloženje da se ne može financijski poduprijeti besplatni vrtić za sve, kao jednu od demografskih mjera.

Dužna sam obavijestiti javnost da su radovi na dječjem vrtiću napuhani na dodatnih milijun kuna nepredviđenih troškova, dok je istodobno gradonačelnik „našao sredstva“ i pokušao kupiti privatnu tvrtku u stečaju za tri puta veću cijenu od tržišne, što smo na Gradskom vijeću uspjeli spriječiti jer je riječ o mogućem pogodovanju, a ne interesu građana. Novac građana Buja ne može se koristiti za sanacije privatnih poduzeća, već isključivo za korist građana i njihove djece.

Na naše izričito inzistiranje, gradonačelnik Grada Buja pristao je na 25% jeftiniji vrtić u prvih 6 mjeseci 2020. godine, odnosno do kraja pedagoške godine. SDP će se zalagati i dalje za besplatan vrtić, kao što će se zalagati i za besplatne sportske aktivnosti naših najmlađih sugrađana, jer oni su budućnost našega grada.

Kao što smo vidjeli na primjeru rebalansa proračuna, novaca ima više nego dovoljno."

(rex)

Facebook komentari