Zabavni prvi tjedan 2019. u Rojcu

BOGAT PROGRAM U DRUŠTVENOM CENTRU ROJC
Društveni centar Rojc, dom i mjesto suradnje 106 udruga novu godinu započinje bogatim kulturnim i zabavnim programom i mnogim aktivnostima udruga koje tamo borave. Pozivaju sve zainteresirane na neke od sljedećih:

Petak, 04.01. u 22 sata, Klub Kotač, Funkorama by Tricky D
Gostovanje pulskog DJa i producenta Dean Bagara aka Tricky D, breakbeat ambasadora od ranih 90-ih i jednog od prvih berlinskih underground jungle DJa i aktivista.
Tricky D je već dugo sa suradnicima aktivan na klupskoj sceni, a 1993. postao je dijelom Elektronautena, prvog njemačkog live jungle benda. Sljedećih godina uslijedile su mnoge turneje, DJ setovi, provođenje sati u studiju, te objavljuje izdanja pod različitim imenima.
Kao DJ nastupao je u većini Europskih zemalja kao i na Jamajci, u Meksiku i Kolumbiji gdje je uz DJ setove održavao i radionice u getima Bogote. Uz svoju Tricky Tunes etiketu, objavljivao je na Incomming rec, BBE rec, Wikkid Riddim, Dangerous Drumms, One Drop, Jungle X... 
Uvijek dragi gost domaćih klupskih i festivalskih događanja, član je Seasplash familije od samih festivalskih početaka, a u petak, 4. siječnja vraća se Puli gdje će nastupati u Klubu Kotač u Rojcu.

Subota, 05.01. u 20 sati, koncertna dvorana “Rondo”, DC Rojc: Treniranje prisutnosti
Soundpainting platforma Pula predstavlja multidisciplinarni performans, društvenu igru prenesenu u izvedbeno-performativni kontekst: 13-ero izvedbenih umjetnika (2 plesačice i 11 glazbenica/ika) igri donosi vlastiti sadržaj u trenutku izvedbe. Multidisciplinarni performans “Treniranje prisutnosti” zamišljen je kao društvena igra prenesena u izvedbeno-performativni kontekst. 
Ova igra komunikacije i interakcije, lišena unaprijed pripremljenog sadržaja održat će se u koncertnoj dvorani Rondo u 20 sati.

Subota, 05.01. u 22 sata, Klub Kotač:  AFRO BASH: dancehall vs. afrobeats (GANG GANG)
"Noć uoči sveta tri kralja predstavljamo sveta tri kralja glazbe: REGGAE, DANCEHALL i AFROBEATS", kažu organizatori.

 

Osim ova tri događaja koji će se održati tijekom prvog vikenda 2019. godine, iz Rojca žele ukazati i na sljedeće zanimljivosti koje su plod rada pulskih udruga.

Preuzmite priručnik „Kako stvarati manje otpada“
Želite saznati kako stvarati manje otpada? Zanima vas zero waste ili nula otpada stil života? Želite sami napraviti prirodno sredstvo za čišćenje ili pastu za zube? Pročitajte novi priručnik Zelene Istre i inspirirajte se brojnim savjetima, receptima i zanimljivim informacijama. Priručnik možete preuzeti na poveznici.

Demogogija: nova emisija na programu Radio Rojca
Emisiju potpisuju dvije šesnaestogodišnjakinje, Andrea Lukanović i Noemi Legović.
U prvoj epizodi progovaraju o temi čitanja stripova iz perspektive onih koji malo znaju o samom stripu. Razgovarale su s vlasnikom Fibre, Markom Šunjićem i s Vjeranom Juhasom, voditeljem pulske striparnice Mrkli Mrak, a prije svega su anketirale svoje vršnjake srednjoškolce.
Demogogiju slušajte svakog četvrtka na Radio Rojcu od 17 do 18 sati.

FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju 
Riječ je o kreativnom i inovativnom projektu u Puli kojeg organiziraju Savez udruga Rojc, udruga Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari. U projektu će aktivno sudjelovati mladi od 15 do 25 godina. Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost.
Do rujna 2019., u sklopu ovog projekta održavat će se besplatne kreativne edukacijske radionice: glazbena radionica, radionica kreativnog pisanja i nakladništva, radionica stripa i ilustracije, radionica suvremenog plesa i likovna radionica izrade murala, a svi mladi između 15 i 25 godina mogu se uključiti na poveznici

(REx)

Facebook komentari