Zabavna ljetna baza – dječji kamp u četiri smjene po dva tjedna

POČINJE ZABAVNA LJETNA BAZA DND-a
U ponedjeljak, 27. lipnja u prostoru nekedašnjeg remonta u devet sati otvorit će se ovogodišnja Zabavna ljetna baza – dječji kamp koji će se odvijati u četiri smjene od po dva tjedna, svaki dan osim nedjelje za tri različita uzrasta djece. Ove godine ponavlja se lani uvedeni plesni kamp, koji zbog interesa djece organiziraju u tri smjene u Palestri. Plesni kamp vode Ivana Domazet
i Elisabeth Wertheim za djecu koja već imaju iskustva u plesu.

U redovnom kampu imaju tri para voditelja/voditeljica. Robert Habek je kineziolog, rukometaš, trkač, biciklist, voditelj fitnesa, trener, učitelj plivanja. Mikela Matić je odgajateljica koja voli sudjelovati u odgoju djece jer je to, kaže, vraća u djetinjstvo. Mišo Milinković je profesor tjelesne i zdravstvene kulture u TUŠ Antona Štifanića, s ogromnim iskustvom rada s djecom u rukometnom klubu, nogometnoj akademiji u Bareceloni i u kampu. Tanita Perčić je u Zabavnoj ljetnoj bazi od prve godine. Bila je volonterka, potom pomoćna voditeljiteljica i voditeljica. Po struci psihologinja, bogatog volonterskog iskustva i iz nedavne polugodišnje studentske razmjene u Portugalu na programu edukacije na otvorenom. Goran Poropat je psiholog s radnim iskustvom iz Psihološkog centra Medveščak, Zdravog grada Poreč, osnovne i srednje škole, a kako je prvenstveno okrenut radu s djecom, ovo mu je treća sezona u kampu. Bojana Vidović je učiteljica razredne nastave u višnjaksoj osnovnoj školi i voditeljica škole stolnog tenisa u Kašteliru, a svoje iskustvo će ove godine podijeliti i s djecom i suvoditeljima u kampu.

U prvu smjenu upisano je 99 djece, radit ćemo u prostorima bivšeg remonta u koje je od lani uloženo puno volonterskih sati i nešto malo novca, kako bi djeci bilo ugodnije. A možda će u DND Poreč uskoro imati i svoju malu plažu, kada radovi na šetnici duž Peškere budu dovršeni. Bez obzira  na to spremili su program koji će djeci biti zabavan, zanimljiv i poučan. (Rex)

Facebook komentari