Za veću sigurnost novi semafori na Kaštanjeru

PRVO JE NA REDU RAKOVČEVA, PA STANKOVIĆEVA ULICA
Kako bi se na jednom od najkritičnijih prometnih raskrižja u Puli povećala sigurnost svih sudionika u prometu, u subotu 18. veljače započet će pripremni radovi zamjene postojećeg semaforiziranog stupa na raskrižju Vukovarske s Rakovčevom ulicom.

Radovima je predviđena zamjena dosadašnjeg semafora tzv. konzolnim nosačima za dodatnu semaforsku lanternu i putokaznu signalizaciju kako bi se povećala vidljivost svih sudionika u prometu.

Budući da Rakovčeva ulica ima privoze s dvije prometne trake istog smjera, od subote 18. veljače uvodi se privremena regulacija prometa na spomenutom križanju. Lijeva privozna prometna traka na Rakovčevoj ulici ostaje u funkciji dok će se desna za vrijeme radova privremeno zatvoriti radi pristupa gradilištu strojeva kako bi se izradio armirano-betonski temelj i postavio konzolni nosač. Na samom raskrižju privremeno neće biti moguće skrenuti u Vukovarsku ulicu (prema OŠ Tone Peruška), dok će svi ostali smjerovi biti prohodni. Radovi bi prema planu trebali biti okončani do kraja mjeseca veljače.

Za vrijeme izvođenja radova semafori neće raditi stoga se mole svi sudionici u prometu na dodatni oprez i na poštivanje privremene regulacije prometa.

Nakon završetka radova na raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice, započet će istovjetni radovi i na križanju Stankovićeve i Vukovarske ulice, a o samom početku radova, kao i režimu privremenog prometovanja,  javnost će na vrijeme biti obaviještena. (REX)

Facebook komentari