“Za očekivati je da će ljeto biti malo lakše, ako budemo disciplinirani”

"IDEMO U PRVU FAZU, ODRADIMO TO DOBRO, PROMIŠLJENO I DISCIPLINIRANO"
Trenutačno je potvrđeno ukupno 2030 osoba zaraženih koronavirusom, a 1103 osobe su ozdravile. Dosad je preminulo 55 osoba. Alemka Markotić je rekla da su u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u dobroj situaciji što se tiče pacijenata koji boluju od koronavirusa.

"Ulazimo u prvu fazu popuštanja mjera zahvaljujući epidemiološkoj situaciji koju imamo i to će omogućiti ljudima i privredi da odahnu. No, moguće i dozvoljeno ne znači da to moramo koristiti punim kapacitetima, nemojte da imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Idemo u prvu fazu, pa u idući i idemo to odraditi dobro, promišljeno i disciplinirano", rekla je Markotić.

"Za očekivati je da će ljeto, budemo li disciplinirani, biti malo lakše i s manjim brojem bolesnika, ako se budemo disciplinirano ponašali", dodala je.

"Moramo biti cijelo vrijeme ne u grču, ali oprezni, jer i jesen s više svojih aktivnosti može donijeti povećan broj bolesnika. Mjere koje smo usvojili trebamo shvatiti da ćemo ih morati puno dulje prakticirati, da je to važno za sve nas, za svakog od nas ponaosob, a tako štitimo svakog onog do sebe, svoju obitelj, prijatelje, sve oko nas", poručila je Markotić.

"Povremeno kažemo da smo mi mala zemlja za veliki odmor, pa i to će pomoći ako budemo disciplinirani. Mi smo puno puta u povijesti bili mali narod za velika djela, 'ajmo to još jednom pokazati", dodala je.

(REX)

Facebook komentari