Wu-Tang Clan u Londonu započeli turneju “Bogovi rapa” koja stiže i u Umag!

ISTOVREMENO JE KRENULO EMITIRANJE DOKUMENTARCA ''WU-TANG CLAN: OF MICS & MEN''
Najveća hip hop grupa u povijesti, veliki Wu-Tang Clan, započeli su rasprodanim londonskim koncertom turneju “Bogovi rapa” koju će 25. svibnja dovesti na umaški Sea Star, njihov jedini nastup u centralnoj, južnoj i istočnoj Europi. Paralelno s početkom turneje startalo je emitiranje dokumentarca „Wu-Tang Clan: Of Mics & Men“, posvećenog ovom nevjerojatnom kolektivu kojeg nazivaju i Avengersima hip hopa, te koji od prije tjedan dana imaju i isvoj kvart na rodnom Staten Islandu u New Yorku.

Koliko duboko su Wu-Tang Clan utjecali na povijest hip hopa, a i same pop kulture vidjelo se već na prvoj od dvanaest stanica ogromne „Gods Of Rap“ turneje. Na rasprodanom londonskom koncertu Wu-Tang je izveo čak 33 pjesme među kojima dva superklasika Ol’ Dirty Bastarda „Shimmy Shimmy Ya“ i „Got Your Money“ te obradu Beatlesa „Come Together“! Dakako kostur set liste čine pjesme s epohalnog debija „Enter The Wu-Tang (36 Chambers)“ čiji 25 rođendan je motiv turneje uz koju su naslonili pravi best of uz obavezne „Gravel Pit“ i „Triumph“ za kraj.
Turneja „Gods Of Rap“ na kojoj su Wu-Tang Clan headlineri, a nastupaju nakon još dvije hip hop ikone - grupa Public Enemy i De La Soul – rezervirana je isključivo za arene kapaciteta od 15.000 do čak 23.000 fanova u Velikoj Britaniji, Skandinaviji, Parizu, Berlinu i Amsterdamu. Jedini datum, zbog kojeg će bend skrenuti s puta čak 2000 km nastup je na Sea Star festivalu u umaškoj laguni Stella Maris u subotu 25. svibnja. Ta ekskluzivna svirka za centralnu, južnu i istočnu Europu izazvala pravi desant Wu-Tang fanova na Hrvatsku!

U petak, 10. svibnja obožavatelji diljem svijeta mogli su pogledati prvu od četiri epizode koje zorno prikazuju zašto mnogi ovaj glazbeni kolektiv nazivaju Avengersima hip-hopa – grupom potpuno različitih i moćnih individulaca koji zajedno mogu promjeniti svijet. „Wu-Tang Clan: Of Mics & Men“ je dokumentarni film o desetorici mladića sa Staten Islanda koji otkrivaju muziku i postaju RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Inspectah Deck, Raekwon, U-God, Ghostface, Method Man, Masta Killa i Cappadonna. Film je osvrt na cjelokupnu karijeru benda kroz kompilaciju intimnih i otvorenih intervjua koji su dali svaki od devet danas živih članova, kao i nikada ranije viđenih snimaka i fotografija sa nastupa i iz njihovih života.

Treće izdanje Sea Star Festivala od 24. do 25. svibnja uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. 5. u Umag dovodi najveća svjetska i regionalna glazbena imena. U petak 24. svibnja glavnu Addiko Tesla pozornicu zauzet će elektronski otac Sven Vath, karizmatična techno liderica Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante i britanska trap-jazz zvijezda IAMDDB, a uz njih i regijski asovi Vojko V, Fox i High5. Ista večer na Nautilus Areni u suradnji s Dritom donosi Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana kojima će podršku dati Tikach (In da klub),  Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub). Waves pozornica ugostit će SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić.

(REX)

Facebook komentari