Vrućine sve do početka rujna

OD POČETKA RUJNA STIŽE JESEN
Noćas je dijelove zemlje zahvatilo jako nevrijeme, zbog čega je bilo problema i u prometu. Nevere su se obrušile na dijelove obale, gdje je u dijelovima Dalmacije kiša prekinula dugotrajnu sušu. Oborina će biti u jutarnjim satima na istoku zemlje, ali postupno će prestati. Već je počelo razvedravanje sa zapada. Pretežno vedro je duž obale, gdje puše bura i ograničava promet, koji je u podvelebitskom dijelu u potpunosti prekinut za prvu i drugu skupinu vozila. Vjetar će u nastavku dana slabjeti i na moru će zapuhati sjeverozapadnjak.

Ipak, u skladu sa sjevernim strujanjem, danas treba računati na nešto niže temperaturne vrijednosti, većinom od 22 do najviše 26 na kopnu, duž obale više, i do 30 u Dalmaciji.

Od sutra će ponovno posvuda biti sve toplije, uz obilje sunca, u drugom dijelu tjedna i vruće diljem zemlje. Nova, iduća promjena vremena mogla bi se poklopiti s klimatološkim početkom jeseni, 1. rujna, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali. To bi moglo značiti i kraj ljeta, barem na kontinentu.

(rex)

Facebook komentari