Vrijeme je za paniku, Istra 1961 ne radi ništa kako bi ostala u 1. HNL

DEVET DANA PRIJE PRVENSTVA ISTRA 1961 BEZ PRAVOG NAPADAČA
Ma koliko god se trudili zadržati smirenost teško je reči da navijači Istre 1961 imaju bilo kakav razlog za optimizam, koji je bio lagano porastao dolaskom Duke i Blagojevića, te najavom odlaska nekih "pojačanja" na posudbe ili prijelaze u druge klubove, što bi značilo da se očekuju novi igrači (prava pojačanja). Mislilo se i da je odlaskom čelnih ljudi kluba u Alaves na kavu kod glavnog gazde donešena odluka da se nešto napravi u Istri 1961, pa u tom trenutku nitko sretniji od navijača Istre 1961.

Međutim, slijedio je čorak, mučak. Sportski direktor Javier Moran na naše pitanje dolazi li napadač, kaže pa imamo Perić - Komšića. Što smo tražili to smo i dobili. Sad nam preostaje jedino da se nadamo da uz Perić-Komšića, klub vrati Vicu Miljanića s posudbe iz Jadrana i da ovom dvojcu doda "misterioznog" Maganjića za kojeg mnogi navijači misle da ni ne postoji.

Rezimirajmo napadače, Istra 1961 ide u borbu za opstanak sa vjerojatnim napadačkim triom Perić-Komšić, Miljanić, Maganjić. Nastavak prvenstva slijedi za deset dana i to gostovanjem protiv najvećeg protivnika Intera u Zaprešiću, koji se dodatno osnažio, isto kao i Varaždin, pa i već opstankom obezbijeđeni Slaven Belupo. Što nakon toga reći, osim da je ova uprava svojim sportskim neradom odlučila da Istra 1961 odlazi u drugu ligu. Sad je i svima jasno da je Blagojević u Pulu došao izričito zbog svoje velike želje, a ne nekog plana ili znanja dvojca Moran - Roce.

Moran - Roce očito ne mogu, ne smiju ili ne znaju dovesti nikog iole vrijednog napadača, koji bi osigurao barem 5-6 golova do kraja prvenstva. Ako ne mogu i ne smiju, zašto onda postoji funkcija sportskog direktora, ako ne znaju, zašto su na toj poziciji, postavljaju si svi pitanja. Uostalom, da možemo od njih dobiti bilo kakvu informaciju ili suvisli odgovor do ovakvih tekstova ne bi ni došlo. Kod Roce smo odustali išta pitati, dok kod Morana dobijemo "simpatičan" osmijeh i to je to. 

Kad bi navijačima Perić-Komšić i Miljanić unijeli vjeru da oni, iako mladi, mogu biti ti napadači, nitko sretniji, ali jedan majstorski potez Miljanića za sada nije dovoljan za to, iako je i to više nego što su napadači pokazali, cijeli prvi dio prvenstva, ako uzmemo da Ćuže nije klasični napadač.

Naša stalna vjera je da možda već danas protiv Gorice ova dvojica pokažu da se može i mora na njih računati i da Moran i Roce nemaju brige oko dovođenja napadača. 

(rex) 

Facebook komentari