Vrijedno zbivanje Udruge za celijakiju Istarske županije

POVODOM OSVAJANJA MAKSIMALNOG IZNOSA NATJEČAJA ZA SREDSTVA PULSKE TVORNICE CEMENTA CALUCEM d.o.o.
Ove je subote, 15. listopada, održano još jedno lijepo zbivanje u prostoru Udruge za celijakiju istarske županije u Rojcu. Bila je to svečanost upriličena sa željom da ispričamo javnosti kakvu smo krasnu donaciju dobili, i da se još jednom potvrdi da dobrote ne manjka na svijetu.

Od nedavno se u našoj prostoriji koči markantan kuhinjski blok, moderan i potpuno opremljen. Kupljen je sredstvima dobivenim na natječaju raspisanom od strane tvrtke Calucem d.o.o, pulske tvornice cementa. Od dobivenih sredstava u ruke oboljelih je predano i 30 pećnica za pravljenje posebnog kruha, velike pomoći osobama s ovom teškom bolesti.

Naša je udruga bila vrlo aktivna tijekom protekle 24 godine svog postojanja, i svima nama nije bilo teško volontirati, organizirati zbivanja, senzibilizirati javnost o problemima glutena, pa čak i obarati Guinnessov rekord ukazujući na važnost razumijevanja današnjih problema prehrane. No, ono što smo željeli za najkvalitetniju pomoć ne samo oboljelima od celijakije, već i velikom broju ljudi koji imaju zdravstvene probleme zbog glutena, je mogućnost pravljenja radionica i savjetodavna pomoć svima koji to žele.

Sada to možemo! S velikim veseljem smo u subotu ugostili predstavnike Calucema, ponudili im bezglutenski kruh i kolače ... no, nismo ih samo počastili; htjeli smo da i sami okuse hranu bez glutena, uvjere se u njen neusporediv fini okus, te doznaju sve dobrobiti takve prehrane. S velikom pozornošću smo saslušali predstavnika Calucema koji je ispričao kako se odlučivalo kome ćete dati svoje povjerenje, a tada ... veliko iznenađenje - njegove su nas riječi ostavile raširenih očiju: o dodjeljivanju sredstava nije odlučivao nekakav žiri ili povjerenstvo, bili ste to vi, zaposlenici tvornice!

Ganuo nas je takav postupak, takvo razumijevanje i povjerenje tvrtke koja tako važne stvari povjerava svojim radnicima! To govori dovoljno i o tvrtki, i o radnicima!

Nepotrebno je reći da su predstavnici našeg donatora pobrali gromoglasni pljesak, ali to nije bio pljesak upućen samo njima, već svima onima koji su odlučivali.
Svi vi, bili ste nam tada tako bliski, mada niste bili s nama.

Imamo toliko toga reći o razornom djelovanju glutena, i koliko se dobra može napraviti kad se naše znanje stavi na raspolaganje cijelom društvu. Čeka nas puno radionica i predavanja, predstavljanja knjiga i pravljenja slastica  ... smatramo sve vas, koji ste prepoznali važnost iznošenja istine o svezi prehrane i zdravlja, našim suradnicima, i kao takvi imat ćete uvijek istaknuto mjesto u našim projektima.

Računamo na vas da ćemo se uskoro naći na nekoj radionici ili predavanju.
I hvala vam što dijelite našu viziju!

Članovi Udruge

(Rex)

Facebook komentari