Vrhunski uspjeh rukometašica i rukometaša Umaga na državnom prvenstvu

DJEČACI TREĆI A DJEVOJČICE VICEPRVAKINJE DRŽAVE
U Karlovcu je u nedjelju 10. travnja 2016. godine održano državno prvenstvo u rukometu za dječake i djevojčice rođene 2006 g. i kasnije. Nastupile su i ekipe dječaka i djevojčica iz Umaga koji su ponovo ostvarili jedan veličanstveni uspjeh.

Mladi rukometaši su nakon niza kvalitetnih i neizvjesnih utakmica, osvojili treće mjesto u RH. U polufinalu bili su trunčicu bolji dečki iz Rudara Rude s rezultatom 9:7. U borbi za treće mjesto, umaški su rukometaši nadvladali ekipu iz Karlovca rezultatom 15:11.

Sastav uspješne mlade umaške rukometne ekipe pod vodstvom iskusnih trenera Gorana Sinčića i Roberta Ipše bio je sljedeći: Dino Černeka, Bryan Vuk, Noa Nemaz, Ivan Galović, Luka Grahek, Vedran Buršić, Noa Jurcan, Saša Trbović, Vedran Galović i Vedran Bubnić. U najbolju petoricu turnira ušao je naš ambiciozni mladi rukometaš Vedran Buršić.

Što se umaških rukometašica tiče, generacija 2006/07 je svoju kvalitetu pokazala također u Karlovcu na 16. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u MINI rukometu osvajanjem 2.mjesta i naslova viceprvakinja Hrvatske.

Nakon niza kvalitetnih utakmica, Umažanke je u osmini finala dočekala ekipa Osijeka, no prije toga se valjalo preseliti u glavnu dvoranu turnira SD Rakovac gdje se po tradiciji, prije nastavka natjecanja, održalo svečano otvaranje turnira koji se ove godine održavao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon niza uspješnih utakmica zahvaljujući kojima su se naše mlade Umažanke našle u samom finalu ovog turnira, slijedila je izvanredna utakmica za prijestolje protiv ekipe ŽRK Sesvete. Nekoliko grešaka naših donijelo je protivniku lako vodstvo 3:0, no nije bilo predaje. Obostrano se igralo čvrsto za svaku loptu, naše cure dostigle su rezultat 6:6, no onda je umor od ranog dizanja i puta presudio, i Sesvete su pobijedile rezultatom 7 : 9.

Ovo je izvanredan uspjeh Umažanki  i njihovog trenera Dragana Rajića. Sastav ekipe bio je sljedeći: Lana Persiko, Leonarda Černeka, Ria Sinčić, Aurora Rabak, Lana Gaborov, Erin Vuk, Medica Tea, Huzjak Melon Rebeka, Tatalović Chiara i Matea Špoljar. U najbolju petorku turnira ušle su čak dvije naše igračice, Lana Gaborov i Lana Persiko.

Zaključak jest da je protekli vikend bio više nego uspješan, kako za mlade rukometašice i rukometaše, tako i za njihov grad Umag koji je iznimno ponosan na ove hvalevrijedne rezultate naših mladih sportašica i sportaša.

Čestitke našim rukometašicama i rukometašima koji su primjer kvalitetnih i vrijednih sportaša Umaga- grada sporta.

(REX; Izvor: http://www.pressum.eu i www.zrk-umag.hr)

Facebook komentari