Vrhunski glazbenici na daskama INK

PETAK 13. I SUBOTA 14. OŽUJKA U INK PULA BITI ĆE U ZNAKU GLAZBE
Nakon vrhunskih predstava, ovog vikenda u INK očekuje vas glazbeni spektakl. Na daskama INK nastupat će vrhunski glazbenici :  DUO David Kumpare-klarinet i Sandro Vešligaj-klavir te pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić.

U petak, 13. ožujka u 20 sati, na Maloj sceni INK
Koncertna promocija CD-a  „Cro-Classic-Ethno“
Nastupa DUO David Kumpare-klarinet i Sandro Vešligaj-klavir.
„Cro-Classic-Ethno“ je prvijenac komornog dua Kumpare-Vešligaj s djelima hrvatskih skladatelja za klarinet i klavir, kojima je, osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama, zajedničko i inspiracija folklorom. Na albumu se nalaze djela Bjelinskog, Cossetta, Milottija, Okmace i Uhlika. Sami izvođači kažu da je ovaj album logičan slijed i rezultat njihovog rada na izvedbi djela hrvatskih skladatelja i poticanju pisanja novih skladbi za ovaj duo. Album je izdan u studenome 2019. od strane diskografske kuće MENART. Ovaj višestruko nagrađivan pulski duo čine klarinetist David Kumpare i pijanist Sandro Vešligaj.

PROGRAM:

1. Branko Okmaca: Sonatina za klarinet i klavir, 10 min
2. Tomislav Uhlik: Odlazak ptica, 3:30
                              Putovanje balonom, 1:15
                              Čardaš,   2:00

3. Emil Cossetto: Čardaš varijacije iz Međimurja,    6:30
4. Bruno Bjelinski: Sonata za klarinet i klavir, I.stavak      4:30
5. Nello Milotti: Fantazija za klarinet i klavir, 11:00
Moderatorica: Nuša Hauser, muzikologinja
Trajanje: 60 minuta
ULAZ SLOBODAN

U subotu, 14. ožujka u 20 sati, na Velikoj sceni INK
PIANOTRON / KONCERT PIJANISTE I SKLADATELJA ZVJEZDANA RUŽIĆA.

“Pianotron” je posljednji u nizu projekt autora Zvjezdana Ružića. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na
glazbenom planu. Već se u samom imenu kriju instrumenti na kojima su stvorene
skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i Mellotron. Dok su isti popularizirali Beatlesi, Ružić im pristupa s neke potpuno druge, nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintesajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih.
Ružić broji mnoge nagrade: kao peterostruki dobitnik Porina i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade „Status“ u kategoriji jazz klavir, svaki put iznova potvrđuje kvalitetu svog glazbenog izričaja

Trajanje: 90 minuta

 

(REX)

Facebook komentari