Vozio pijan s 2,50 promila pa udario u dva automobila i ogradu

OPTUŽNI PRIJEDLOG SUDU ZA 33-GODIŠNJEG DRŽAVLJANINA BIH
Umaška je policija radi vožnje u pijanom stanju i izazivanja prometne nesreće, prijavila 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, 2. prosinca oko 23.10 sati, 33-godišnjak je upravljao automobilom Fiat, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.50 promila Ulicom Ernesta Fumisa. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Pazinskih odluka u Umagu, zbog neprilagođene brzine kretanja izašao je s vozilom van desnog ruba kolnika i udario u zadnji parkiranog  automobila Opel Astra, pulske registarske oznake, u vlasništvu  31-godišnjaka, a potom i u zadnji bočni dio parkirane Opel Corse, sisačke registarske oznake, u vlasništvu 23-godišnjaka.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, 33-godišnji vozač nastavio se kretati te je pokušao skrenuti u lijevo, no pritom je udario u metalnu ogradu 63-godišnjaka. Materijalna šteta koja je nastala vlasnicima vozila i vlasniku ograde procjenjuje se na više tisuća kuna.

Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

(rex)

Facebook komentari