Vozači pazinskog Meridiana Kamena na slovenskom Touru

TOUR OF SLOVENIA
Etapom koja se vozi od Lendave do Murske Sobote započinje 25. izdanje Toura of Slovenia, jedne od najjačih etapnih biciklističkih utrki u ovom dijelu Europe. O snazi Toura dovoljno govori podatak da će na njemu nastupiti čak devet profi momčadi predvođenih Bahrein Meridom, Dimension Datom i ostalima.
Među njima svoje je mjesto ponovno našla i momčad pazinskog Meridiana Kamena koju će ovom prilikom predstavljati šestorica vozača. Sigurno se najviše očekuje od Josipa Rumca i Mattea Rabottinija, a uz njih dvojicu tu su još Deni Baniček, Emanuel Kišerlovski, Mateo Franković i Antonino Pugliese. Trener Vinko Polončić svjestan je da je konkurencija strašna i da svaki rezultat u prvih deset u pojedinoj etapi bio bi fantastičan:

- Slovenci su zaista okupili sjajne vozače i s pravom možemo reći da je ovoj jedan od njihovih najjačih Toura u povijesti. Upravo zbog toga bit će jako teško ostvariti nekakav rezultat za pamćenje. No sigurno se nećemo predati, a na utrci Kroz Hrvatsku pokazali smo da imamo snage uloviti se u koštac i s onim najjačima. Etape su izuzetno teške, a upravo je ova današnja od Lendave do Murske Sobote možda i najlakša, sprinterska, pa bi Rumac mogao nešto napraviti u završnici. Potom slijedi sve teže i teže etape u kojima idemo i na Kamnik s završnim kronometrom koji će odlučiti pobjednika.

Slovenci su ovu utrku organizirali malo drugačije od ostalih jer su umjesto najlakše etape za zadnji dan ostavili onu koja će odlučiti pobjednika. Riječ je o individualnom kronometru koji se vozi od Trebnja do Novog Mesta u dužini od 21,5 kilometara. Prije toga na rasporedu su još četiri etape od kojih je ona subotnja od Ljubljane do Kamnika najteža.

Organizatori su se zaista potrudili i okupili na utrci sjajnu ekipu vozača od kojih je njihov domaći dečko Primož Roglić (Dimension Data) prvo ime utrke iako su na istoj i prošlogodišnji pobjednik Poljak Rafaek Majka (Bora Hangshore), zatim sjajni sprinteri Niccolo Bonifazio (Bahrein Merida) i Marc Cavendish (LottoNL-Jumbo), te Nizozemac Dylan Groenewegen (Dimension Data), Nijemac Marcel Kittel (Katusha) i Kolumbijac Rigoberto Uran (Cannondale).

Da je Roglić jedan od najvećih ako ne i najveći favorit pokazuju i ovosezonska njegova izdanja jer je osvojio posljednje dvije etapne utrke koje je vozio Tour de Romandie u Švicarskoj, te Itzulia BasqueCountrz u Španjolskoj. Uz pazinske vozače u startnoj listi najavljen je i nastup još dvojice Hrvata, Radoslava Rogine u desu Adria Mobila, pobjednika iz 2013. Godine, te stariji brat Emanuela Kišerlovskog, Robert koji vozi za Katushu. I upravo je ovaj dvojac jedini par braće na ovoj utrci, a nakon dugo vremena imat će se prilike okušati u međusobnom dvoboju.

(rex/Robi Fonović)

Facebook komentari