Volonter CK Bujštine,  Benjamin Osmančević putuje na EURO 2016 u Francusku

PRATITI ĆE REPREZENTACIJU NA UTAKMICAMA I TRENINZIMA
Na poziv Francuskog Crvenog križa za sudjelovanje na EURU 2016 ,  a sve u sklopu pomoći Crvenom križu u organizaciji i pružanju prve pomoći tijekom ovog iznimno važnog sportskog događaja za čitavu Europu i šire. Naime ukupno 20 europskih Nacionalnih društava  među kojima i Hrvatski Crveni križ proveo je selekciju za odabir najboljih kandidata  koji će predstavljati nacionalna društva ali i zemlju u cjelini u Francuskoj prilikom  boravka i  nastupa nogometnih reprezentacija na EURU 2016.  Program je vrlo intenzivan i odgovoran obzirom da će volonteri pratiti svoju reprezentaciju na svim utakmicama i svakodnevnim treninzima, a sve u  smislu pomoći i podršci liječničkom osoblju i stručnom timu reprezentacije.

      Izuzetna čast da predstavlja svoje Nacionalno društvo na ovom velikom događaju  pripala je mladom volonteru Benjaminu Osmančeviću iz Umaga koji je kao dugogodišnji volonter  Crvenog križa Bujštine izabran uz još jednog kolegu volontera iz Našica. Naime Benjamin Osmančević iako vrlo mlad iza sebe ima već brojne velike rezultate i nastupe. Inače je jedan je od najaktivnijih volontera Crvenog križa Bujštine koji je uvijek spreman uskočiti  i pomoći u nevolji čime je već više puta dokazao svoj visoki stupanj humanosti i društvene odgovornosti.  VIše se puta iskazao u izvanrednim situacijama koje su pogodile Hrvatsku  posljednjih godina i za iznimne zasluge i iznimno veliki broj volonterskih sati koje je poklonio zajednici.  Nagrađen je i proglašen "Volonterom godine Grada Umaga 2014". Proglašen je  učenikom generacije, dobrovoljni je darivatelj krvi, te  primio brojna druga priznanja.   Posebno se posvetio prvoj  pomoći u Crvenom križu, te je od malih nogu bio sudionik brojnih natjecanja između ostalog  nastupao je i  na Europskom prvenstvu Prve pomoći kao član seniorske ekipe GDCK Buje u Bukureštu 2015. godine. Ovaj mladić iznimnog talenta, student je završne godine sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

    Zasigurno će u Francuskoj dostojno predstaviti Hrvatski Crveni Križ , svoje Gradsko društvo , Grad i Županiju iz koje dolazi. Želimo mu puno sreće i što manje posla i što više dobre zabave i novih prijateljstava.

Iskrene čestitke!  (REX)

Facebook komentari