Vlada obećala plaću, ali nema „čarobni štapić“ za Uljanik

PRIPREME ZA SUTRAŠNJU SJEDNICU VLADE U PULI
Na ulazu u Vladu danas su ministri Darko Horvat i Zdravko Marić potvrdili kako nemaju čarobni štapić koji će sutra na sjednici Vlade u Puli riješiti probleme Uljanika.
Ministar Darko Horvat i Vlada su obećali da će radnicima Uljanika osigurati plaću do 15-og, ali i da će u Zagrebu stići norveški brodograditelji s kojima će se razgovarati na temu Uljanika. To je onaj isti brodograditelj koji je odustao od gradnje četiri broda u Uljaniku. Horvat će ih pokušati nagovoriti da se vrate tom poslu, ali je moguće da će se od njih zatražiti i ponuditi im da postanu novi strateški partneri Uljanika.

Ministar gospodarstva Darko Horvat ispred Vlade novinarima je rekao kako će Vlada razgovarati s kanadskim, kineskim i korejskim investitorima.
Vlada navodno u Pulu neće doći s nikakvim konkretnim rješenjima niti s novim strateškim partnerima niti će se sutra u Puli donijeti milijuni.
U ovom trenutku Uprava Uljanika od Vlade traži sto milijuna eura kako bi nastavili s restrukturiranjem no iz Vlade tvrde da to neće biti odobreno rekao je ministar financija Zdravko Marić.  (NMF)
 

Facebook komentari