Vježbajte s Morenom: U hladovini šume

PIŠE: MORENA POGLAJEN CARIĆ,viša trenerica i instruktorica body tehnike
Još danas se zabavljamo u hladu Šijanske šume i koristimo besplatne ali izuzetno zabavne rekvizite koji su nam na raspolaganju. Slack line ili nategnuta traka između dva stabla, kod nas linea flex, jednostavan je rekvizit koji mi koristimo za razvoj ravnoteže, snage, fleksibilnosti ili kondicije. Možete sjediti ili ležati na njoj, može vam biti oslonac, za guranje ili povlačenje. Mogućnosti je bezbroj, a body tehnika svaki rekvizit koristi maksimalno učinkovito i zabavno. Pokušajte s nama i danas vježbati i zabaviti se u društvu djece i prijatelja.

Slika 1 i 2. Legnite se leđima na slack line tako da vam prati liniju kralježnice i sredine glave. Jedna opružena noga je na traci dok je druga oslonac na podu. Ruke isprepletite iza glave. Duboko i pravilno udahnite. Izdahom podignite svoju glavu, ramena i lopatice da aktivirate svoje trbušne mišiće i pritom održavajući ravnotežu rukama pokušajte dohvatiti svoj par ili neka vam ruke ostanu iza glave ako imate problema s vratom. Ponovite osam puta pa zamijenite nogu oslonca.

Slika 3. Licem se okrenite traci i dlanove oslonite na nju u širinu ramena. Stopala su spojena i noge potpuno opružene dok se udisajem spuštate prsnom kosti prema traci i osjetite istezanje stražnjih mišića nogu, poput skleka. Izdisajem se kroz snagu mišića ruku, ramena, prsa i trbuha podignite do opruženih ruku. Ponovite osam puta.

Slika 4. Nakon zadnjeg ponavljanja prethodne vježbe ostanite spušteni tako da se oslonite tijelom na traku iznad svojih prsa. Rukama se pridržavajte za traku i naizmjenično podižite jednu pa drugu opruženu nogu do visine kuka da ojačate svoju guzu i mišiće leđa. Ponovite deset puta.

Slika 5. i 6. Podignite se i rukama oslonite na traku spojenih nogu i stopala. Udahnite i izdužite trup dok se spuštate u koljenima i pripremate za skok. Izdisajem i prijenosom težine tijela na ruke napravite skok sa širenjem nogu u zraku, a završite na podu sunožno u počučnju. Ako vježbu radite u društvu vibracije koje proizvode svi vježbači bit će izazov u propriocepciji za vaše ruke, ramena i trup. Šest do osam skokova uz oslonac na traku podići će frekvenciju vašeg srca i disanja. Završite šetnjom po šumi i istezanjem. Uživajte!

(REX)

Facebook komentari