Viva La Pola 2009.

PULSKI FESTIVAL URBANE GLAZBE
Pulski festival s europskom slavom, festival urbane glazbe „Viva La Pola“ najavljuje, preko svojih organizatora: udruge „Synthesis“, i šesto izdanje u dragoj nam Puli. „Viva La Pola“ festival postavio se kao najjači „promotor“ alternativnih glazbenih smjerova na područjima Istre te nam je kao takav, kroz proteklih pet godina doveo više od stotinu poznatih, i manje poznatih, izvođača. Ovogodišnji dvodnevni program, koji se po običaju održava drugog vikenda u kolovozu, točnije: 7. i 8. kolovoza te, naravno, na prostoru otvorenog djela kluba „Uljanik“, donosi nam 18 glazbenih skupina iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine te, neizostavne, Hrvatske. Kao spomenuto, festival će se odvijati 2 dana te ćemo tokom prvog dana moći uživati u nastupima, po mnogima, jedne od boljih glazbenih skupina u Hrvatskoj, ako ne i šire: The Beat Fleet (TBF) iz Splita. Poznati po karizmatičnim nastupima, uvijek puni energije i humora, obećavaju veliki „show“ zahvaljujući novijim, ali i puno starijim velikim hitovima. Vrlo poznata glazbena „melodična punk-rock“ skupina iz Srbije Six Pack će nas još jednom potaknuti da zapjevamo kako je i u našem gradu „glupo voziti skejt“ ali i iznenaditi cijelu publiku s nekoliko stvari s novog albuma. Između ostalim izvođačima prvog dana moramo spomenuti Riječke „One Piece Puzzle“, „Diskurz“ i „Hesus Attor“, Francuski „Joke“, „Rumors of Gehenna“ iz Udina, Zagrebački „No More Idols“ te Pulski „Rock Bus“.
Drugi dan festivala, petak 8. kolovoza, biti će obilježen ponajviše sa strane svjetski poznate punk-rock grupe „Deadline“ iz Velike britanije ali i trenutačno najpopularnije urbane skupine iz Bosne i Hercegovine: „Dubioza Kolektiv“ koja će nastaviti s promocijom već iznimno poznatim albumom „Firma Illegal“.
Među ostalim nastupima izdvajaju se grupe “Oružjem Protiv Otmičara“ i „Super s Karamelom“ iz Srbije, pulski „AntiTodor“ i Equinoxe“, „Morso“ i „Disco 'N' Action“ iz Rijeke, „Omega Lithium“ iz Umaga, te „Downcast Art“ iz Karlovca.
Cijene Ulaznica u pretprodaji su:
Za jedan dan: 90 kuna/13€
Za dva dana: 165 kuna/ 23€
Ulaznice možete rezervirati na službenom mailu festivala: vivalapolafest@gmail.com
Dodatne informacije možete pronaći na:
http://www.myspace.com/vivalapola2008
Definitivno festival koji se ne smije propustiti! (L.B.)

Facebook komentari