Visoke temperature zamijenit će grmljavinski pljuskovi i neverini

ZA ISTRU I KVARNER IZDANO JE NARANČASTO UPOZORENJE
Atmosfera će se destabilizirati već u ponedjeljak, povodom čega je DHMZ putem Meteoalarma izdao narančasti stupanj upozorenja. Za riječku regiju, u koju spada i Istra, upozorenje se odnosi na mogućnost izraženijih grmljavinskih pljuskova, naročito poslijepodne. Vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 70 %. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, napominju u DHMZ-u. U ponedjeljak ta promjena neće biti tako izražena pa će većim dijelom zemlje još biti suho, ali od utorka do četvrtka čekaju nas grmljavinske oluje, tuča, olujni jugo, a na obali su moguće i pijavice

Hrvatska danas
Postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, no prema večeri poneki je pljusak moguć na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 °C, u Dalmaciji i malo viša, objavio je DHMZ.
Hrvatska sutra
Promjenljivo i nestabilno te svježije. Povremeno pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženi te ponegdje praćeni tučom i prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni, a popodne će u ostalim područjima zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a krajem dana će na sjeveru jačati bura. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25. Najviša dnevna od 22 do 28, na istoku i u Dalmaciji i do 30 °C, piše DHMZ.

(REX)

Facebook komentari