Vinska manifestacija osvojila Pulu

FESTIVAL 'VINSKI GRAD' TRAJE DO SRIJEDE, 7. KOLOVOZA
Nakon šest iznimno uspješnih izdanja Vinskog grada u Varaždinu i Vinkovcima, ovaj jedinstveni festival po prvi put je dobio svoje morsko izdanje.

Zbog lošeg vremena, trajanje festivala je produženo. Zadnji dan festivala trebao je biti 4. kolovoz, no zbog nekoliko kišnih dana, festival će trajati do srijede, 7. kolovoza kako bi građani Pule mogli što dulje uživati u predivnom ambijentu uz vrhunska vina.

Vinski grad odlična je prilika za sve one koji žele upoznati različite sorte vina kroz edukativne degustacije koje za posjetitelje vodi stručno osoblje Vinarta.

Od 26. srpnja do 7. kolovoza u večernjim satima, od 19 – 02 sata, Titov park u Puli pretvara se u predivnu vinsku oazu. Posjetitelji u ugodnoj ljetnoj atmosferi, uz ukusnu popratnu gastro ponudu mogu isprobati odlična vina iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva i to po pristupačnim cijenama.

U rustikalne bijele drvene kućice uselili su se neki od najznačajnijih hrvatskih vinara današnjice. Pobjednici najvažnijih svjetskih vinskih natjecanja, International Wine Challenge i Decanter, predstavljaju svoja vina okrunjena medaljama.

Uz ambijentalnu rasvjetu i prigodnu muziku, sve se više građana Pule odlučuje ljetne večeri  provesti upravo u Titovom parku, pa ih je do nedjelje, 4. kolovoza, prema riječima organizatorice Ane Hozjan iz Vinarta bilo čak četiri tisuće, "a broj posjetitelja bio bi sigurno najmanje dvostruko veći da nismo imali čak 4 kišna dana", dodala je Hozjan.

Što se tiče preferenci pulskih posjetitelja, "dok se u kontinentalnim izdanjima Vinskog grada najviše prodaju polusuha i poluslatka vina, u Puli se traži puno rosea i crnog vina", ističe Hozjan.

Za dobro vino važna je i dobra gastro podloga, za što se svakodnevno brine zagrebački Cheesebar pripremajući svoje delicije.

Ulaz na festival je besplatan, a sve što trebate učiniti da biste uživali u vinskim večerima je kaucirati odnosno „posuditi“ vinsku čašu na ulazu za 30 kuna te zamijeniti novac za posebnu valutu Vinskog grada – wine money – i avantura može početi!  "Ono što čujemo od posjetitelja je da puno komentiraju da im je jako lijepo, da im se jako sviđa ovakva manifestacija, pitaju nas može li trajati duže i hoćemo li doći i sljedeće godine, a s obzirom da su takve reakcije, mi počinjemo planirati izdanje za sljedeću godinu", najavljuje Ana Hozjan iz Vinarta.

Djelić atmosfere možete pogledati kroz fotografije, no za potpuni dojam posjetite Vinski grad do sutra.

(REX/foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari