Vikend za košarkaše KK Puris Pazin prepun uspjeha i dobrog druženja

PAZINSKE KOŠARKAŠKE AKTIVNOSTI SE NASTAVLJAJU
U nedjelju, 9. lipnja u školsko gradskoj dvorani Pazin održana je završnica mini lige Pazinštine u košarci uz veliki broj igrača, roditelja, prijatelja i rodbine. Nakon natjecanja u kategorijama U9 gdje je pobijedila ekipa Tinjana, ispred Pazina i Svetog Petra u Šumi, u kategoriji  U 11 je prvi bio Pazin ispred Karojbe, Tinjana i Pazina 2. Održana je i utakmica mama i sinova i tate protiv tata te prigodni domjenak s roštiljem i pizzama. „Pored Tanje Ančić, Daria Lukšić i Jerka  Ćusa te Tedija Dausa posebno treba pohvaliti sve roditelje koji su pomogli svaki na svoj način u organizaciji košarkaške fešte najmlađih košarkaša Pazinštine. Ipak za istaknuti je roštiljaša tatu Vlahovića koji je na velikoj vrućini spremao obroke kako nitko ne bi bio  gladan“, kažu iz Kluba i dodaju da je naglasak događaja bio na zajedništvu te da je KK Pazin još jednom dokazao da je velika košarkaška obitelj. 

U subotu i nedjelju pretkadeti su nastupali u Crikvenici. Na ovogodišnjem turniru „Memorijal Marino Pađen“ nastupilo je pet prijateljskih ekipa „Belišće“, „Krka“ (Novo Mesto), „Pazin“, „Medveščak“ (Zagreb) i „Crikvenica“. Nakon dva dana igranja utakmica, druženja, izleta i zabave, naslov pobjednika pripao je domaćoj momčadi „Crikvenice“ u čijim je redovima igrao i 204 cm visoki Marino Dubravčić, najbolji igrač i strijelac turnira inače posuđeni igrača KK Otočac ( ubuduće član KK Split ). Najbolja petorka turnira je Bruno Vilušić ("Crikvenica"), Jan Benković ("Pazin"), Andrija Brzović ("Medveščak") Leon Filipović ("Krka") i Erik Weber ("Belišće").
Pazinci su prvi dan odigrali mušku utakmicu s domaćinima i u jednom trenutku u drugom dijelu zaprijetili na četiri razlike, ali je dominacija pod košem domaćina bila odlučujuća. U drugoj utakmici s medvjedima koje vodi Damir Cici Miljković nametnuli su se u prvoj četvrtini kada su odigrali najbolje na turniru i agresivnom, prepoznatljivom igrom s 20-5 riješili utakmicu. Da je Medvešćak odlična ekipa pokazao je u zadnjoj utakmici turnira kada su domaćini u zadnjih pola minute došli do pobjede od pola koša. U trećoj utakmici uvjerljivo su pobijedili Belišće. U zadnjoj utakmici turnira ispuhani psihički i fizički ( presudno bez Mateja Oplanića, ali i Milohanića, Ivića i Gortana) uvjerljivo su uz svoju najlošiju svoju igru izgubili od rastrčanih igrača Krke iz Novog mesta. Sve utakmice turnira sudio je Zoran Dragojević Kizo, a za zapisničkim stolom su bili juniori domaćina Klaudio Maričić i Sven Car. Nagrade najboljima predao je Mladen Pađen otac tragično preminulog Marina Pađena nekadašnjeg košarkaša „Crikvenice,“ u spomen koga se ovaj turnir trinaestu godinu održao.  

Facebook komentari