Vijećnici oporbe napustili sjednicu GV uoči važne rasprave o Kaštijunu

19. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PULE 
U Komunalnoj palači u 17 sati započela je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule. Na zahtjev oporbe, Grad Pula je na Dnevni red ove sjednice stavio i tematsku točku o Kaštijunu. Početak sjednice krenuo je s primjedbama oporbe da se tematska sjednica o Kaštijunu trebala zasebno održati, a ne kao 12. točka Dnevnog reda ove 19. Sjednice Gradskog vijeća Grada Pule.

Predsjednik GV je smatrao da je bilo bitno da se tema Kaštijun što prije održi i stavljena je kao zadnja i kao zasebna tematska točka ove sjednice. Nezadovoljni objašnjenjem predsjednika Gradskog vijeća, oporba je napustila sjednicu uoči svima važne teme Kaštijun. Sjednica je nastavljena okrnjenim Viječničkim pitanjima o pomoćnicima u nastavi, o Giardinima gdje je pročelnik Škuflić još jednom naglasio da stabla na Giardinima ostaju.

Nakon Viječničkih pitanja krenulo se sa donošenjem Odluke o Planu održive urbane mobilnosti Grada Pule, o dodjeli financijskih sredstava komunalnoj tvrtki Pula Herculanea d.o.o. Pula u cilju nabave polupodzemnih posuda za otpad, o dodjeli financijskih sredstava trgovačkom društvu Vodovod d.o.o. Pula za izgradnju magistralnog cjevovoda do turističke zone Verudela.

Slijedilo je donošenje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2019. godinu, zatim Odluke o dopuni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Pule za 2019. godinu i donošenje Odluke o davanju suglasnosti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula i Područnoj vatrogasnoj zajednici Pula za izdavanje jamstva poslovnoj banci.

Na kraju su donesene i Odluke o raspodjeli rezultata za 2018. godinu, izmjene i dopune Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu i izmjene i dopune Proračuna Grada Pule za 2019. godinu.

(Dorijan Vrkljan / foto Manuel Angelini)

Facebook komentari