Veruda postala raj za sportaše i rekreativce

U PULI JE SVE VIŠE SPORTAŠA I REKREATIVACA
Može se reći da je Veruda dolaskom bazena postala pravi raj za sportaše i rekreativce. Na jednom mjestu smjestili su se stadion SRC Veruda s atletskom stazom, dvorana Dom sportova Mate Parlov (u kojoj su smješteni košarkaši, rukometaši, hrvači, stolnotenisači, kuglači i drugi), boćalište i Gradski bazen, a u samoj blizini nalazi se i dvorana Trojana, boraca mješovitih borilačkih vještina.

Samo od 18,00 do 19,00 sati na Verudi je jučer treniralo stotinjak sportaša na SRC Veruda, uglavnom atletičara, nogometaši Uljanika su izostali zbog mokrog travnjaka, na Gradskom bazenu je bilo stotinjak plivača, u dvorani Trojana treniralo je 40-tak boraca, u dvorani su bili košarkaši...

Tako se prolaskom tim područjem svakodnevno može u popodnevnom terminu vidjeti barem 500-tinjak sportaša i rekreativaca koji treniraju, pa tako čak i padaju u vodu one teze da u Puli sport propada. Veruda je očito idealna za treniranje i rekreaciju i zbog blizine Lungomara i Verudele, gdje uživaju pogotovo rekreativni trkači i šetači, kojih je sve više u Puli.

"Grad je u proteklom razdoblju sagradio, ili osuvremenio, 38 sportskih igrališta na 25 lokacija koje pokrivaju sve gradske kvartove. Potpuno su novoizgrađena igrališta Vidikovac, Valdebek, Pragrande, a tu govorimo o igralištima namijenjenim za rekreativno bavljenje sportom koja građani besplatno koriste." - rekao nam je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

O Gradskom bazenu Glušac je istaknuo da je izgradnja kompleksa Gradskih bazena Pula bila pun pogodak, čemu svjedoče i podaci da u četiri kluba, dva plivačka, vaterpolski i triatlon klub, trenira više od 700 djece.

Da Veruda neće stati samo ovim objektima, Glušac je naveo će se Pula sport svakako potruditi izgraditi sljedeće godine penjačku stazu na istočnom djelu bazenskog kompleksa, za što je već gotov glavni projekt tako da grad u godini kad penjanje postaje olimpijski sport na Olimpijskim igrama u Tokiju dobije primjerene dvije penjačke staze.

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari