Večeras Vlado Simcich Vava u Dnevnom boravku Rojca

PETAK, 2. VELJAČE 2018. U 20 SATI - PROMOCIJA KNJIGE ''CANZONI D'UNA VOLTA''
Glazbenik i pisac Vlado Simcich Vava gost je prvog ovogodišnjeg izdanja iz ciklusa "Permesso di soggiorno" u Dnevnom boravku Rojca. "Permesso di soggiorno", ciklus razgovora s autorima,  uređuje i vodi pulski novinar i pisac Bojan Žižović.

Vlado Simcich Vava (1964.) poznati je riječki rock muzičar, aktivan na sceni preko trideset godina. Iza sebe ima albume s grupama Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Harbour Cyclone, Turisti, kao i samostalne uratke.
 
Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012.godine kroz nastupe i zajedničke zbirke.
Dosad je objavio zbirku priča 'Odstranjivač ljubavi' (ICR, 2012.), te roman 'Srce od gume' (VBZ, 2014.). Krajem prošle godine je u izdanju Studija TiM objavio i treću knjigu, Canzoni d’una Volta.

Nova, treća knjiga proze, riječkog rock muzičara VS Vave, je zbir 26 autobiografskih zapisa, kao i 4 fikcijske priče izvan zadanog koncepta.  Predstavljanje knjige je dosad upriličeno u riječkom Dnevnom boravku, te u zagrebačkom klubu Vinil, pred kraj prošle godine.
 
Ovo je treće gostovanje Vave u Puli povodom njegove spisateljske uloge. Podsjetimo, prvijenac Odstranjivač ljubavi predstavljen je 2012. u P14, roman Srce od gume je, uz svirku, promoviran u Rock Caffeu 2014., a sada, četiri godine kasnije, večeras prvi put publici predstavlja novu knjigu „Canzoni d’una Volta“ u Dnevnom boravku Rojca  s početkom u 20 sati.

Urednik najnovije Vavine knjige Milan Zagorac piše: “Od trenutka kada je Orao sletio u More tišine, preko prve velike riječke nogometne ofenzive, one davne, još sedamdesetih, riječkih rokerskih ludih i nezaboravnih osamdesetih i zbunjujućih devedesetih, do prorečene budućnosti kada će propasti civilizacija utemeljena na društvenim mrežama zbog neznanog elektromagnetskog udara iz svemira...Vava je ispripovijedao priču u dvadesetšest slika - plus četiri bonus dodatka izvan autobiografskog koncepta - ikoničkih dvadesetšest momenata koji su iskoračili iz povijesti i postali - pripovijest. Upravo kao što je Kamovljeva Katastrofa najavila novu generaciju i pripadajuće novo vrijeme, naravno, uz prigodno zapijanje zarađene odštete, Vavin je prevrnuti autobus s povratka s neke od gaža sažeo spleen generacije čiju smo ‘zgnječenu’, pomalo melankoličnu, ali upravo stogu pravu, autentičnu riječku sliku napokon dobili u svojoj punoj razlučivosti...Trideset vrsnih, punokrvnih pripovjedaka u kojima je Vava ispričao kako se fermentirao, a zatim i ukiselio njegov osobni rokenrol. Ili mu je, da ne budemo tako malodušni, ostao zauvijek lebdjeti u svemiru poput majora Toma, pokušavajući dozvati ground control?”

(rex)

Facebook komentari