Večeras “The Best Of Matej Meštrović” u INK Pula

SRIJEDA, 31. OŽUJAK U 20 SATI
Iz ciklusa klavirskih koncerata "Samo najbolje", u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, slijedi nam klavirski koncert "The Best Of Matej Meštrović", koji će se održati večeras, u srijedu, 31. ožujka u 20 sati.

Matej Meštrović (1969) bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). “Dunavskau Rapsodiju” za klavir i orkestar praizveo je 2018. u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor je glazbe za 3 hrvatska paviljona na svjetskim izložbama EXPO - Šangaj 2010, Hannover 2000, LISABON 1998. za čiju je realizaciju nagrađen i Nagradom Grada Zagreba. Dobitnik je brojnih nagrada:

Posebne nagrade gradonačelnika Karlovyh Vary, “Oktavijan” na “Danima hrvatskog filma”, “Baldo Čupić” za najbolji nacionalni turistički film, 4 Global Music Awards nagrade. Njegov CD “Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos” uvršten je na Sptify listu 50 klasičnih izdanja. U izdanju PARMA Recordings, Meštrovićev CD “3 Rapsodije za klavir i orkestar” snimljen sa Zagrebačkom Filharmonijom, prvi je službeni CD u povijesti tog orkestra za američko tržište te ujedno i dobitnik Global Music Awards Golden Medal 2109. godine. Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim John Williamsom.

Trajanje: 70 minuta

(REX)

Facebook komentari