U Puli svečano otvoren Global Challenge 2019 - američki turnir u odbojci

SVEČANO OTVARANJE SE ODRŽALO NA FORUMU
Na pulskom Forumu u ponedjeljak navečer okupile su se brojne mlade odbojkašice iz cijelog svijeta. Sve one sudjeluju na 15. po redu Global Challenge 2019 u odbojci, a na Forumu se okupilo stotinjak sportašica koje su grad prošarale zastavama različitih država. Spoj sporta, kulture i turista jučer je prošarao Trg Forum gdje se moglo vidjeti mnoštvo dresova i zastava različitih zemalja.

15. Global Challenge 2019 održava se u Puli od 16. srpnja do 19. srpnja 2019. za U18 i U23 timove iz cijelog svijeta. Prisutne su momčadi iz Hrvatske, SAD, Italije, Češke, Finske, Irana, Mađarske, Slovenije, Farskih otoka, Latvije, Nizozemske, Kine i Japana.

U ime Grada Pule samom otvorenju turnira jučer je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, koja je pohvalila sve sudionike i organizatore na ovom sportskom događaju, koji već niz godina obogaćuje ponudu Grada Pule, te promiče sport.

Inače ovo je 15. po redu Global Challenge turnir, a 14. za redom u Puli, samo prvi se održao van Pule. Global challenge je iznimno kvalitetan turnir . Format turnira je takav da europske i ostale ekipe igraju samo s američkima i nakon toga razigravaju za ukupnog pobjednika.

Global challenge krenuo je 2005. godine u Salt Lake Cityju, a organizator turnira je firma Bring it Promotions iz USA, a namjera ovog turnira  je omogućiti američkim klubovima iskustvo međunarodnih turnira, uz upoznavanje europskih destinacija te poticanje  kulturne i sportske suradnje.
 

(REX/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari