Večeras “Ljubavna pisma Staljinu” kazališta Planet art

INK PULA PETAK, 8. STUDENOG U 20 SATI
U petak, 8. studenog 2019. u 20 sati, na programu INK Pula je predstava "Ljubavna pisma Staljinu" redateljice Saše Broz, a iz produkcije kazališta Planet art.    
                        
Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana “Majstor i Margarita“ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.

Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.

Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

AUTOR: Juan Mayorga
REDATELJICA: Saša Broz
IGRAJU: Franjo Dijak, Anastasija Jankovska, Marko Torjanac

(rex)

Facebook komentari