Na kavi s… biciklistom i avanturistom Hrvojem Jurićem

PETAK, 23. VELJAČE U 18 SATI, DNEVNI BORAVAK ROJCA
U petak, 23. veljače, u 18 sati u dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se besplatno multimedijalno predavanje biciklista i avanturista Hrvoja Jurića. Hrvoje se po treći put vratio u Norvešku, ali ovog puta uz tim koji ga je pratio i snimao cijelim putem.

Na električnom biciklu Greyp G12H prešao je preko 3000 kilometara norveškog teritorija po gotovo svim vremenskim uvjetima. Biciklirao je kroz fjordove i preko nekih od najviših planinskih prijevoja, po otocima koji su spojeni tunelima s kružnim tokovima ispod zemlje, a posjetio je i prekrasno otočje Lofoten.

Mjesec dana istraživanja od Lindesnesa do Nordkappa, najjužnije i najsjevernije točke Norveške, zabilježeno je u kratkom dokumentarnom filmu „The Northest Electric Ride“ čiji je autor Siniša Glogoški, snimatelj koji iza sebe ima nekoliko respektabilnih dokumentarnih projekata (Gvajana, Sirija, Sibir...).

Na ovom događanju održat će se projekcija dokumentarnog filma i predavanje popraćeno autorskim fotografijama.

Predavanje, u organizaciji Udruge ZUM, dio je programa Perpetuum Mobile koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

(REX)

Facebook komentari