Večeras Charlie Hunter & Lucy Woodward nastupaju u Puli - VIDEO

INK PULA, 5. LISTOPAD 2019. U 20 SATI
Nakon uspješnog nastupa američke pjevačice Somi, 2. Backstage Live Pula festival predstavlja koncert Charlieja Huntera & Lucy Woodward, odnosno drugi od ukupno četiri sjajna koncerta koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu, u subotu, 5. listopada, u 20 sati.

Nakon Charlieja i Lucy Woodward, očekuju nas još dva koncerta Mingus Big Banda 29. listopada i Jason Moran & Bandwagona 12. studenoga 2019.

Gitarist Charlie Hunter je u svjetskim okvirima poznat po istodobnom sviranju bas i gitarskih dionica na istom glazbalu. Široj javnosti poznat je kao autoritet za sviranje gitare sa sedam i osam žica. Na albumu “Music!Music!Music”, mu se pridružila i vrhunska pjevačica Lucy Woodward iz Londona koja zrači pozitivnom energijom i koja se sjajno uklopila unjegov projekt.

Lucy i Charlie su sasvim slučajno spojili njen moćan glas i njegovu gitarističku virtuoznost. Naime, Hunter je početkom prošle godine trebao krenuti na turneju s meksičkom glazbenicom Silvanom Estrada kojoj je odbijena viza samo nekoliko dana prije turneje. Trebala mu je hitno pjevačica i preko zajedničkog prijatelja je počela glazbena avantura s Lucy.

Od 2018. su na zajedničkoj turneji i nastupaju kao trio pa će nam se u tom sastavu i s materijalom s aktualnog albuma predstaviti i u Puli.

A da nas očekuje opušten i vrhunski nastup, potvrđuju i sami izvođači, prisjećajući se početaka i nevjerojatne povezanosti koja im se dogodila na pozornici:

„Lucy jeodlična pjevačica i osoba, bila je u potpunosti za avanturu.“, prisjeća se Hunter, a Lucy dodaje:

Bilo je tako organski. Ti bi bi mao ideju u autu i rekao: „Hej, hajde da odsviramo ovu pjesmu večeras!“ Cijela turneja je bila bila puna iznenađenja, sve je bilo prirodno i na svakom mjestu gdje smo svirali je publika bila predivna. Voljeli su gledati eksperiment koji se događa na pozornici. Bilo da je bio krivi ili pravi, publika ga je prihvatila i to je bilo jako cool. „ Nakon toga su zaključili da trebaju snimiti album i nastao je „Music!Music!Music!“ i nastavak turneje.

Hunter uvijek iznova fascinira sposobnošću da istodobno spaja ukusno odsvirane bas dionice, melodijske linije i swingajuće ritmove. Hunter neprestano unapređuje svoje stvaralaštvo, a ono, osim sviranja gitare, uključuje skladateljski rad i vođenje sastava. Stasao je pod utjecajem Joea Passa i Tucka Andressa, koji su ga osvojili načinom inkorporiranja bas dionica u svojem sviranju. No, on je želio razvijati taj pristup i podići ga višu razinu te je krenuo je u potragu za prikladnijim glazbalom na kojem bi istovremeno mogao djelovati kao gitarist i basist. Takvom pristupu približio se već na prvom albumu, “Charlie Hunter Trio”, koji je snimio sa sedmožičanom gitarom, a u potpunosti ga je ostvario osmislivši osmožičanu. Za obje je osmislio poseban način sviranja.

Zahvaljujući svojoj reputaciji, tijekom karijere surađivao je s cijenjenim glazbenicima raznih žanrova, među ostalima s Christianom McBrideom, Norah Jones, Kurtom Ellingom, Mosom Defom, Johnom Mayerom, D'Angelom, Ronom Milesom i skupinom Snarky Puppy. Tijekom šesnaestogodišnje karijere, snimio je dvadesetak albuma. Na snimanjima tih albuma pridružili su mu se slavni glazbenici: Greg Osby, John Medeski, Ernest Ranglin, Stefon Harris, Leon Parker, Bobby Previte, Scott Amendola i drugi.

Lucy Woodward je kantautorica koja je odrasla u glazbeničkoj obitelji. Oba roditelja su joj klasični glazbenici; otac je skladatelj i dirigent, a majka operna pjevačica muzikologinja i glazbena pedagoginja. Iskustvo je stjecala pjevajući jazz, blues i pop glazbu. Nastupala je s raznim big bandovima diljem svijeta, ali i poznatim glazbenicima kao što su Celine Dion, Rod Stewart, Chaka Khan, Barbra Streisand, Carole King, Joe Cocker, Randy Jackson i drugi, a važnu suradnju ostvarila je i sa skupinom Snarky Puppy. Četiri albuma, što ih je snimila kao voditeljica sastava, objavila je za ugledne diskografske kuće, između ostalih Atlantic i Verve.

Prodaja ulaznica na prodajnim mjestima Eventima, blagajni Istarskog narodnog kazališta ili online:  http://www.eventim.hr i
http://www.ink.hr

(rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari