Vatrogasci od ranog jutra gasili požar smeća na Medulinskoj cesti

JUČER POPODNE GASILI POŽAR NISKOG RASLINJA U ULICI PROŠTINSKE BUNE
Od ranog jutra vatrogasci Javne vatrogasne postaje Pula imali su posla pri gašenju požara smeća na Medulinskoj cesti. Samo dan prije, tj. jučer popodne imali su intervenciju na požaru trstike, trave i niskog raslinja u Puli iza Lidla u ulici Proštinske bune. 

Javna vatrogasna postaja Pula i Policijska uprava istarska još jednom podsjećaju građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. Kako bi se spriječilo da se prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru, plamen proširi na druge objekte ili površine, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti:

- tvari koje se spaljuju moraju se odložiti na dovoljnu udaljenost od objekata i površina koje bi vatra i dim mogli ugroziti – vodova električne energije, javnih cesta, željezničke pruge, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata;
- loženje vatre potrebno je izbjegavati u slučaju jačeg vjetra;
- oko mjesta spaljivanja potrebno je očistiti odgovarajući sigurnosni pojas, a materijal koji se spaljuje preporuča se rasporediti na manje hrpe:
- ovisno o količini tvari i površini koja se spaljuje, potrebno je osigurati nazočnost dovoljnog broja punoljetnih osoba sposobnih za gašenje požara;
- uz mjesto spaljivanja potrebito je osigurati priručna sredstva za gašenje (lopate, vodu i dr.);
- spaljivanje obavljati danju kada su za to pogodne vremenske prilike;
- nakon spaljivanja potrebito je mjesto spaljivanja temeljito pregledati, a ostatak vatre i žara u potpunosti pogasiti;
- u slučaju gubitka nadzora nad vatrom, ODMAH obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193.

(rex/foto JVP Pula)

Facebook komentari