Vanja Iveša sačuvao mrežu netaknutom, Opatija na korak do druge lige

KVALIFIKACIJE ZA II HNL: MLADOST PETRINJA : OPATIJA 0:0
Veoma dobra utakmica odigrana je jučer u Petrinji. Ne suviše tehnički kvalitetna i s mnogo forsiranih lopti u dubinu, ali ritam i broj stvorenih prigoda na obje strane zadovoljili su neutralne gledatelje. Vratari Nikola Đurđek i Vanja Iveša zaslužuju barem za ocjenu više od svih ostalih aktera na terenu.

Iako nije bilo pogodaka, zanimljivih 45 minuta odigrali su Petrinjci i Opatijci. Gosti su krenuli sjajno u susret. Već je u drugoj minuti Matija Matulja je odlično asistirao za Baltazara Bogolina koji s 14 metara puca ravno u Đurđeka.

Četiri minute kasnije novi zicer Opatijaca. Ponajbolji gost prvog dijela Antonio Pejanović pobjegao je po lijevoj strani i uposlio Ivora Weitzera koji šutira pored gola. Nakon toga domaćini dolaze „do zraka“ i otkrivaju svoje prave namjere – kroz tranziciju doći do brzonogih krila i prostora iza opatijske obrane.

Uspjelo im je to prvi put u 27. minuti kada su kreirali kontru, Abramović je prošao Malinića pa je nakon gužve u šesnaestercu spašavati morao Iveša. Nakon toga slijedi korner i nova obrana Iveše, nakon udarca Abramovića sa 17 metara. Spasio je tada Iveša u tri navrata svoje suigrače!

Do predaha prikazan je i opatijski plan, strpljivo i oprezno čekati, a pritom trošiti što više vremena. Znali su Opatijci kako im je remi odličan rezultat i u skladu s tim su „sjeckali“ igru maksimalno – točnije, 16 puta su napravili prekršaj u prvih 45 minuta.

Nastavak je započeo simuliranjem Filipovića kojeg sudac Burilo šalje pod tuš zbog drugog žutog kartona. Uslijedile su dvije odlične prigode za Opatiju. U 60. Weitzer gura Pejanovića u matnu situaciju, ali Đurđek efektno brani, a pet minute kasnije ponajbolji igrač u polju Antonio Pejanović uzima duel stasitom Beziću i kao na „pladnju“ servira loptu za Baltazara Bogolina koji promašuje novi zicer Opatije.

Nakon toga, Opatija kao da spušta brzinu, a u 69. Iveša dvaput brani udarce Lovrića i Dumbovića nakon „slobodnjaka“ sa 17 metara. Posljednjih 15 minuta u potpunosti je pripalo domaćima, iako su bili s igračem manje. Treba napomenuti ovdje da je Opatija večeras u 90 minuta napravila čak 33 prekršaja.

U 76. Opatijci metar ispred svog gola čiste loptu iz „gužve“, a dvije minute kasnije Abramović nakon solo prodora po lijevoj strani idealno poslužuje na petercu Dumbovića koji loptu šalje preko gola.

U 89. Baniček je napravio „dar mar“ i pucao u prvi kut, a Iveša je ponovno spasitelj gostiju. Nakon tog kornera, Lucić radi prekršaj na strani i zarađuje drugi žuti karton pa ni njega neće biti na Kantridi za tjedan dana. Posljednju prigodu na utakmici imao je Pejanović, nakon novog prodora po desnoj strani, ali Đurđek upisuje novu obranu.

MLADOST PETRINJA – OPATIJA 0:0

MLADOST: Đurđek, Lihić (70. Đusi), Bezić, Filipović, Lovrić, Dumbović (80. Baniček), Abramović, Mihaljević (70. Hrnčević), Crnojević, Radošević, Galonja (55. Korečić). Trener: Zoran Buinac

OPATIJA: Iveša, Rudan J., Kurilić (85. Čanković), Jukičić, Furijan, Bogolin (79. Kovačević I.), Weitzer, Pejanović, Malinić, Lucić, Matulja (46. Lazić). Trener: Zoran Bogolin

(rex/izvor istrasport.hr)

Facebook komentari