Valentina Sedlić pobjednica natječaja Modometrija 

Valentina Sedlić pobjednica natječaja Modometrija -121411

NATJEČAJ ZA MLADE NEAFIRMIRANE MODNE DIZAJNERE
U sklopu projekta IN DIS PUBLIC, 1. listopada 2021., u Park Plaza Histria održana  je radionica Photoshootinga pod vodstvom Ivane Tomić, kao dio multimedijskog događanja IN DIS FORM i realizacije materijala za virtualnu modnu reviju s natjecateljicama, mladim dizajnericama koje su ušle u zadnji krug HUIU Natječaj za mlade neafirmirane i buduće modne dizajnere .
U projektu su sudjelovale učenice srednje Strukovne škole Pula, frizerke pod vodstvom profesorice Katje Velkavrh i kozmetičarke pod vodstvom profesorice Ivne Bevanda.
Ovim putem se organizatori zahvaljuju dugogodišnjem partneru i sponzoru Arena Hospitality Group-u te ravnatelju Strukovne škole Pula, Ivi Bebeku
 
Stručni žiri u sastavu: Elica Iljoska – dugogodišnja profesorica odjela dizajna tekstila – ŠPUD-a i smjera odjevni tehničar - Strukovne škole Pula, Sanja Simeunović Bajec – predstavnica ŠPUD-a, Ivana Tomić – modna dizajnerica i fotografkinja, Lara Bagar – modna novinarka te Katja Kliba – modna dizajnerica i Kristina Nefat, modna dizajnerica, odabrao je pobjednicu ovogodišnjeg natječaja, Valentinu Sedlić iz Rijeke. Kriteriji kojima se vodio žiri prilikom donošenja odluke: usklađenost s temom natječaja, kreativnost, originalnost, usklađenost sa skicom odabranog modela za izvedbu te izvedba modela.
Natjecateljice koje su se natjecale u završnom krugu su: Emina Mujkanović, 2006. (BiH); Luna Bognar, 1997. (SRB); Valentina Sedlić, 1997. (HR) i Tina Miličević, 1997. (HR).
Valentini Sedlić dodijeljena je novčana nagrada od 1.500,00 kuna kao poticaj za daljnji rad.
Žiri je jednoglasno odlučio i dodijelio priznanje za originalan rad Emini Mujkanović kao najmlađoj ovogodišnjoj natjecateljici, koja je zadovoljila po gotovo svim navedenim kriterijima, osim u kvaliteti same izvedbe. Obzirom na dob od 15 godina i zahtjevnost izrade modela žiri ju je pohvalio za hrabrost i uloženi trud. 
Natjecateljicama koje su ušle u završni krug omogućeno je sudjelovanje u snimanju video materijala za virtualnu reviju IN DIS FORM. Prvi dio snimanja realiziran je 1. listopada u Park Plaza Histria u kojem su sudjelovale četiri mlade dizajnerice i dva afirmirana kreatora, Ivana Tomić i Sasha Obradović. Drugi dio snimanja video materijala zakazan je za drugu polovicu listopada u kojem će sudjelovati Alique by Doris Kolić, Katja Kliba i Kristina Nefat.
Snimatelj i autor videa je Alen Špionjak, autorica fotografija Ivana Tomić.
Promocija promotivnog videa – virtualne modne revije IN DIS FORM održati će se u studenom 2021. godine.

(REX)