Uživajmo u jutru, poslijepodne oblaci i oborine

BITI ĆE I SNIJEGA…
U Puli je jutros sunčano, temperature su u plusu od 4 do 5 stupnjeva. Temperaturni minusi jutros su zabilježeni u dijelu istočne, sjeverne i središnje Istre.

Prema meteorološkim najavama i unatoč prekrasnom jutru, danas ipak valja očekivati pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne uz sve češću pojavu oborina. U nižem području padat će kiša, a u gorju snijeg. Puhat će umjeren i jak istočnjak, na moru južne Istre jako jugo. Jutarnje temperature zraka od -2 do 5°C, dnevne vrijednosti između 7 i 10 °C.

Prava zima nastaviti će se i u srijedu, uz oblačno vrijeme i čestu kišu, a u gorju snijeg kojeg će u Gorskom kotaru biti u obilnim količinama. Snijeg se na Učki s istarske strane očekuje samo na najvišem dijelu, dok će se s riječke snježna granica sniziti na 500 m.n.v. Puhat će umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima. Bura će u drugom dijelu dana postupno okrenuti na levant, a na dijelu područja jugo. Temperature zraka ujednačene, kretat će se od 5 do 8 °C.

U četvrtak bura, pretežno oblačno vrijeme, još u noći uz mogućnost slabih oborina. U gorju snijega, a u nižem području kiše. Puhat će slaba do umjerena, na pojedinim lokalitetima jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 4 do 8 °C, dnevne između 7 i 10 °C. (rex/Izvor IstraMet/Foto Facebook:Petra Pan)

Facebook komentari