Uz šest bike manifestacija “Jug na dva kotača” obiđite južnu Istru!

TURISTIČKE ZAJEDNICE JUŽNE ISTRE SUDIONIKE BICIKLIJADE I NAGRAĐUJU !
Turističke zajednice južne Istre: Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja je organizatora da se okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Ova vrsta biciklijada prvi je puta održana 2015.g. pod nazivom „Jug na dva kotača“ uz sjajan odaziv; sveukupno je na na biciklijadama sudjelovalo oko 430 biciklista. Najstariji je imao 76 godina, a najmlađi koji je stigao sa svojim roditeljima, samo godinu dana.

Organizacijom biciklijada TZ-ice žele potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju. Zaista velik broj turista koji borave u Južnoj Istri, često posjećuje biciklističke staze. Kako bi se zaista ugodno zabavljali nakon svake biciklijade organizirano je i druženje uz marendu. No, prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja će biti održana 16. travnja u Medulinu, sudionici će dobiti kartončić na kojem će za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiti pečat. Oni koji će sudjelovati na četiri ili više biciklijada, na završnoj će biciklijadi u Puli, sudjelovati i u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada, a glavna je nagrada bon u iznosu od tri tisuće kuna. Svi oni koji na biciklijadu dođu četiri ili više puta dobit će kao dar majicu s logom manifestacije.

Prva ovogodišnja biciklijada ove subote, 16. travnja, starta s rive u Medulinu (parkiralište ispred ulaza u autokamp Medulin), on line prijave primaju se na http://www.medulinriviera.info  ili prije početka starta svake biciklijade.

U subotu, 16. travnja u Medulinu, prijave počinju u 9 h, a previđeni start biciklijade je u 10 h. Ukupna dužina staze je 25 km i gotovo u cijeloj dužini staza prolazi uz more. Biciklijada započinje kružnom vožnjom kroz autokamp Medulin, nastavlja se uz more prema kampu Kažela i Marleri, a završava vožnjom po poluotoku Vižula i medulinskom rivom.

Datumi održavanja ostalih biciklijada su:
30.04.   FAŽANA, riva, parkiralište kod Badela, prijave: 14 h, start: 15 h
21.05   VODNJAN, park Kažuna (kružni tok za Bale), prijave: 16 h, start 17h
18.06.    ŠIŠAN, ispred crkve, prijave: 15 h, start: 16 h
17.09.    DIVŠIĆI, školsko igralište, prijave: 9 h; start 10 h
02.10.    PULA, tvrđava na Verudeli (ex terasa Verudela) , prijave: 9h, start : 10,30 h

U slučaju kiše biciklijade će se održati za 7 dana.
Suorganizatori manifestacije „Jug na dva kotača“ su BK Pula, BK Peroj, KBBXS Adrenalina, BK Fažana, DSRIK Šišan.

Sponzori „Juga na dva kotača“ su B.R.B. Sport, Malupe, Bike Peroj, a partner je Arenaturist.  (REX)

Facebook komentari