Uveden sustav digitalizacije rada sportskih klubova

GRAD ROVINJ NABAVIO APLIKACIJU SOM SPORT OSMIŠLJENU I RAZVIJENU U HRVATSKOJ
Ovog je tjedna, u prostorijama Sportske zajednice Grada Rovinja, potpisan ugovor o uvođenju sustava digitalizacije rada sportskih klubova.

Potpunu digitalizaciju sportskog segmenta proveo je za 2020. godinu Grad Rovinj nabavkom aplikacije SOM sport koju je sredstvima EU razvila zagrebačka IT tvrtka Fortis Labor.

SOM sport aplikacija je kojom će Sportska zajednica Grada Rovinja digitalizirati cijeli proces praćenja isplata javnih dotacija i pravdanja tih sredstava. Osim toga, sportskim klubovima je kroz tu aplikaciju omogućena lakša, brža i efikasnija naplata članarina, ali i vođenje evidencije dolaska na trening i druge mogućnosti.

SOM Sport je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da klubovi vode operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. "Ovim projektom omogućili smo klubovima da se ubrza i olakša proces brojne administracije i papirologije i lakše prate sredstva iz jedinica lokalne samouprave. I klub i Grad Rovinj u realnom vremenu znat će koliko je koji klub opravdao namjenska sredstva iz proračuna, a i koliko se mališana bavi sportom" ispričao je Lorenzo Gašparić, direktor tvrtke Fortis Labor.

Dodao je kako u kratkom periodu koliko je SOM sport u funkciji u nekim sportskim klubovima povratne informacije govore da se u tim sredinama povećava naplata članarina, ali i zadovoljstvo roditelja i trenera.

Tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja Roberto Krevatin prilikom potpisivanja ugovora izrazio je zadovoljstvo što će se ovim angažmanom nadograditi transparentnost korištenja javnih sredstava u klubu, a klubovima pomoći da se njihovi treneri bave sportskim segmentom, umjesto poslovima koji nisu u njihovom opisu djelovanja.

"Drago nam je da je Grad Rovinj prepoznao ovu ideju i omogućio da nabavimo ovu aplikaciju. Drago nam je čuti da će se ovaj sustav nadograđivati i razvijati i vjerujem da će u tome pomoći naše povratne informacije sa terena. Isto tako smo sretni što ćemo omogućiti i roditeljima da prate svoju djecu kroz osobni karton koji će svaki od njih imati", rekao je Krevatin.

(Rex)

Facebook komentari