Utrkom na Lungomare započelo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti-VIDEO

NA UTRCI JE SUDJELOVALO STOTINJAK UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA
U petak, 15. studenog, na šetalištu Lungomare održana je utrka kojom se obilježava početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Naime, Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u Hrvatskoj svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca te se u tom razdoblju provode aktivnosti, kojima je cilj upozoriti javnost na problem ovisnosti i potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv svih oblika ovisnosti. U narednih mjesec dana, Policijska uprava istarska provest će brojne preventivne aktivnosti, kojima će upozoriti kako je ovisnost ozbiljan društven problem, protiv kojeg se treba moriti cjelokupna zajednica.

Prva od aktivnosti održana je danas u Puli, s ciljem usmjeravanja mladih prema sportu i druženju. Utrka je organizirana u suradnji s Gradom Pula, Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Gradskim društvom Crvenog križa Pula, Istarskom županijom (kampanja Bježi/Via), Centrom za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula, Klubom liječenih alkoholičara ''Stvaranje'' – Dnevna bolnica za alkoholizam i druge ovisnosti Opće bolnice Pula, Udrugom UZPIRO Cro, Udrugom Institut, OŠ Stoja, OŠ Veruda, OŠ Monte Zaro, OŠ Tone Peruško i OŠ Centar.

U utrci je sudjelovalo stotinjak učenika spomenutih osnovnih škola. Start i cilj utrke bili su na Valkanama, a učenici su kružno trčali stazu dužine 1 kilometar. Umjesto startnih brojeva, sudionici utrke nosili su na majicama jedan od tri najbolja slogana koji su izabrani na natječaju učenika pulskih osnovnih škola. Kao najbolji slogani odabrani su:

- ''Alkohol i droga = loša sloga'' (Lena Orlić, OŠ Veli Vrh)
- ''Ovisnost nije trend, nađi si bend'' (Neo Željković, OŠ Monte Zaro)
- ''Nemoj kockati, niti se bockati, idi se skockati'' (Matej Grašković, OŠ G. Martinuzzi, Pula)

Kreatorima najboljih slogana dodijeljene su nagrade dok su svi sudionici utrke dobili i prigodne majice.

(REx)

Video vezan uz članak

Facebook komentari