Uređuje se pješačka staza između DC Rojc i Tartinijeve ulice

VRIJEDNOST INVESTICIJE IZNOSI 250 000 KUNA
S ciljem osiguranja kvalitetne pješačke komunikacije za pristup DC Rojc iz Tartinijeve ulice uredit će se pješačka staza s javnom rasvjetom. 
Trenutno se na lokaciji nalazi zelena površina s utabanom stazom širine 3 do 5 metara koja povezuje parkiralište s južne strane zgrade DC Rojc i Tartinijevu ulicu, a pristup je omogućen kroz derutnu čeličnu kapiju. Projektom uređenja pješačke staze uklonit će se čelična kapija, te dio derutne ograde koji odvaja Tartinijevu ulicu i dvorište Rojca kako bi se otvorio pristup prema Rojcu i sadržajima u dvorištu Rojca. Pješačka staza s oborinskom odvodnjom u dužini od 76 metara i širine 3 metara izvest će se od ventiliranog betona, te će se postaviti javna rasvjeta u led tehnologiji. U sklopu ovog projekta, a obzirom da je u pitanju javni prostor izvršit će se i povezivanje do sada interne rasvjete dvorišta Rojca u sustav javne rasvjete Grada Pule. 

Radovi uređenja staze započeli su 13. srpnja a izvodi ih Zanitel d.o.o. Pula i Cesta d.o.o. s planiranim rokom završetka od mjesec dana. 

Vrijednost investicije iznosi oko 250 tisuća kuna.

(REX)
 

Facebook komentari