Uređaj za čišćenje vodenih površina Ervina Matića nagrađen zlatnom medaljom

NA IZLOŽBI INOVACIJA U KARLOVCU
Od 17. do 20. rujna u Tehničkoj školi Karlovac održala se iKA – 13. tradicionalna izložba inovacija, u organizaciji Udruge inovatora Karlovačke županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac. Suorganizatori su bili Udruga inovatora Hrvatske i Zajednice tehničke kulture Grada i Županije, dok su supokrovitelji Karlovačka županija, Grad Karlovac i Tehnička škola.

Na izložbi se moglo razgledati preko 60 vrijednih inovacija od oko stotinjak autora. Osim članova Udruge inovatora Karlovačke županije, svoje inovacije predstavili su i članovi Saveza udruga inovatora Istarske županije, Saveza udruga inovatora Rijeke, zatim inovatori iz Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije. Uz to, izlagali su i inovatori iz susjednog Novog Mesta i Bihaća, pa je iKA i ovaj puta bila međunarodna. Značajan dio izložbe posvećen je stvaralaštvu mladih, odnosno talentiranim studentima i učenicima.

Savez udruga inovatora Istarske županije predstavio je
- UREĐAJ ZA ĈIŠĆENJE VODENIH POVRŠINA – Ervina Matića – P20181144
- ZAŠTITOM PRAMĈANOG PROPELERA - Duška Franĉule – PCT-HR 2019-00007, P20180795
- PODIZNO KLIZNI POKLOPAC ŠAHTA – Saše Marušića - P20171619

13. iKA završena je podjelom priznanja najboljim inovacijama. Ocjenjivana je kreativnost, komercijalna vrijednost, težina tehnološkog nivoa i ekološka komponenta inovacija.
Ocjenjivački sud nakon ocjenjivanja  izloženih inovacija dodijelio je Zlatnu medalju Uređaju za čišćenje vodenih površina Ervina Matića iz Poreča.
Pored nagrađene inovacije poseban interes posjetilaca izazvao je i izložak Duška Frančule - Zaštita pramĉanog propelera.

Istarski inovatori na Ika-Karlovac sudjelovali su uz potporu Istarske županije.

(Rex)

Facebook komentari