Upoznajte novu igru Pentopool, nastalu u Istri - VIDEO

PENTOPOOL JE INOVATIVNO IZMISLIO SILVIO BUDICIN IZ ROVINJA
Silvio Budicin iz Rovinja je inovator koji je osmislio novi oblik stola i novu igru sličnu biljaru i nazvao ju je Pentopool. 
Pentopool biljari Silvija Budicina nastali su vizijom i željom da se predivan svijet biljara obogati novim, originalnim i autentičnim promjenama ali zadržavajući suštinu biljara. Nove varijante igara Pentopoola nude intuitivan pristup, te mogućnost pobjede svim igračima.

Pentopool biljarski stolovi su praktičniji, lakši i manjih dimenzija u odnosu na standardne biljarske stolove, te će se vrlo lako uklopiti u svaki prostor, a pogotovo u manje prostore gdje ne postoji mogućnost postavljanja velikih standardnih bilijarskih stolova. Igre Pentopoola je moguće igrati sam ili do pet igrača, dob igrača može biti već od 7 do 8 godina. Trajanje jedne utakmice može biti od 5 do 15 min.

Igre Pentopoola se izvode na petokutnim stolovima sa 5 jednakih strana, sa rupama za skupljanje kugla, (slično kao pool, snooker), stolovi sadrže gumirane unutarnje rubove, a površinska ploha je presvučena tekstilom kao i kod standardnih bilijara. Za igranje Pentopoola koriste se bilijarski štapovi i kuglice.

Igrači trebaju pokušati ubaciti objektne kugle u rupe udarajući sa štapom bijelu kuglu, koja potom udara objektne kugle pokušavajući ih usmjeriti u rupe sa ciljem skupljanja bodova. Da bi pobijedili u utakmici igrač ili ekipa trebaju skupiti više bodova od suparnika.

"Izradio sam sam devet prototipova kojih sam isprobavaoo prvo kući, radi funkcioniranja, potom na eventima društvenih igara, srećom sa pozitivnim rezultatima koji su me potaknuli da nastavim na poboljšanju igre. Zahvaljujući ljudima koji su probali igrati i njihovim mišljenjima usavršio sam igru u cijelosti, te dao novo ime igre Pentopool, koje malo sliči postojećim imenima igara biljara, ali i nova pravila igre koja su također slična postojećim igrama biljara. Početkom 2019. zaštitio sam i dizajn površine igre pri hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo, a zaštitio sam i imena igara na www, putem domena. Uz pomoć istarskog saveza inovatora dobio sam priliku izlagati na dva eventa (Pula, obrt. Sajam i Zagreb Međunarodni Sajam inovacija sa dobivenom brončanom medaljom). U narednih šest mjeseci potrudit ću se organizirati izgradnju i homologaciju ozbiljnog modela Pentopoola za reklamiranje i prodaju putem crowdfounding kampanje na indigogo." - rekao nam je, o svom izumu i koracima koje je do sada poduzeo, Silvio Budicin. 

Osobine Pentopoola: 

1. nove igre biljara
2. novi oblik biljarskog stola
3. nove pozicije rupa
4. novo ime igre
5. nova pravila igre
6. nove razine igre
7. nove skupine kugla
8. nove pozicije kugla

(rex/foto i video polybilliards)

Video vezan uz članak

Facebook komentari